Miquel Pueyo demana disculpes per ser en un restaurant passades les onze de la nit

L'alcalde reitera el compromís de "continuar vivint d'acord amb les limitacions que la pandèmia encara ens imposa a tots"

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha lamentat la situació creada i ha demanat excuses a la ciutadania per estar sopar en un restaurant més enllà de les onze de la nit. Pueyo considera que és “una situació comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda, però que no es pot normalitzar en un context de pandèmia i d’alarma sociosanitària”. “Per molt raonables que puguin resultar aquestes explicacions, per molt que no hagués estat prou pendent de l’hora, és innegable que tots ens hem de responsabilitzar dels nostres actes”, ha assenyalat. En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat el seu compromís de “continuar vivint d’acord amb les limitacions que -malgrat l’expansió de la vacunació- encara ens imposa a tots la pandèmia”.

En un comunicat emès per la Paeria, Pueyo remarca que Lleida ha viscut, entre divendres i dimarts, la Festa Major, uns dies que han coincidit amb la reobertura de bars i restaurants als vespres. Explica que va sortir a sopar, en aquest context i amb “la voluntat de celebrar la festa i donar suport a la restauració i l’hostaleria”. “És un sector que s’ha vist molt afectat per les restriccions sociosanitàries i volíem ser en aquesta represa”, ha manifestat l’alcalde.

Des de l’Ajuntament de Lleida expliquen que, a l’hora de sopar, “a la capital de Segrià va caure un aiguat que va inutilitzar temporalment bona part de les terrasses dels bars i restaurants” i, això, “sumat a l’alta demanda de sopars que hi havia pel fet de ser Festa Major va comportar que el servei s’endarrerís considerablement”. Per aquest motiu, “molts sopars es van allargar més de l’hora marcada pel Procicat i a les onze de la nit encara no s’havien acabat”, afegeix el comunicat.

Pueyo considera que és “una situació comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda, però que no podem normalitzar en un context de pandèmia i d’alarma sociosanitària” i sosté que “tots ens hem de responsabilitzar dels nostres actes”. Per això, lamenta la situació creada i demana personalment disculpes a la ciutadania per aquest “incompliment”. “Reitero el meu compromís de continuar vivint d’acord amb les limitacions que -malgrat l’expansió de la vacunació- encara ens imposa a tots la pandèmia”.

La Guàrdia Urbana de Lleida va multar dilluns a la nit un restaurant de la Zona Alta on estava sopant Pueyo, per continuar obert més enllà de les onze de la nit, hora en què l’establiment hauria d’haver tancat segons la normativa establerta pel Procicat. Segons va poder saber l’ACN, estava acompanyat d’altres membres del seu equip de govern, que ocupaven una taula a l’interior del local i una altra a la terrassa.