La Universitat de Girona s’uneix al Mes del Comerç Just

Avatar photo
La Universitat de Girona (UdG) s’uneix a la 25a edició del Mes del Comerç Just, una iniciativa que busca promoure un model econòmic just

La Universitat de Girona (UdG) s’uneix a la 25a edició del Mes del Comerç Just, una iniciativa que busca promoure un model econòmic just amb les persones i el medi ambient. Durant aquest mes, entitats de 121 municipis catalans organitzen fires, tallers, taules rodones i accions de carrer per reivindicar un model alternatiu de comerç centrat en la població i el planeta.

Un any més, sota el lema “I tu, què tries?” aquesta campanya col·lectiva interpel·la la ciutadania a buscar un consum més crític, just i ètic, recordant que totes les decisions de consum tenen repercussions locals i globals, socials i ambientals.

Tot i que, enguany, el Dia Mundial del Comerç Just és l’11 de maig, la UdG s’adhereix a la iniciativa el dimarts 14 de maig a partir de les 10 h, un dia laborable de plena activitat, amb l’organització de diferents activitats a la Biblioteca del Campus Montilivi.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de Laura López, representant i filla dels fundadors de Manduvira, una cooperativa productora de sucre de canya orgànica al Paraguai, on treballa al departament de projectes com a especialista en projectes cooperatius socials i rurals. López, estudiant d’enginyeria ambiental, ha estat implicada en projectes relacionats amb el Canvi Climàtic i compartirà la història i els reptes d’aquesta cooperativa que ha demostrat com el comerç just pot transformar vides i entorns.

Tastos, exposicions i un racó de lectura

La jornada començarà a les 10 h amb un tast de cafè i galetes a càrrec de LaCoordi – Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques, una entitat formada per Alternativa3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària. L’objectiu principal és promoure el Comerç Just i les finances ètiques a Catalunya, en el marc de l’economia solidària i les economies transformadores amb mirada global.

A més a més, en diferents espais de la Biblioteca del Campus Montilivi, durant tota la jornada hi haurà una exposició i un racó de lectura sobre Comerç Just.

La UdG compromesa amb el Comerç Just

El moviment del Comerç Just promou des de fa dècades els intercanvis comercials justos entre països, garantint salaris i preus dignes, l’absència de treball infantil o de qualsevol forma de discriminació, la igualtat de gènere i la llibertat d’associació, la cura del medi ambient i la transparència en els processos de fabricació i comercialització.

La UdG va demostrar la seva implicació el 2004, introduint l’obligatorietat de servir cafè de Comerç Just en totes les cafeteries i màquines expenedores dels campus. El compromís de la UdG va més enllà i, actualment, està en vies de ser certificada com amb el distintiu Universitat pel Comerç Just. Amb l’aprovació del Pla d’Ambientalització, la UdG aspira a reduir els fluxos d’energia i materials i prevenir la generació de residus, així com introduir criteris ètics i de comerç just que millorin els drets laborals en els diferents sectors industrials i cadenes de subministrament.

Un dels objectius del Pla d’Ambientalització és promoure un model de consum ètic i responsable que tingui en compte la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Per tal d’assolir-ho, la UdG vol fomentar l’ús i el consum de productes de comerç just amb certificats com el segell Fairtrade en productes alimentaris o Electronics Watch en equipaments tecnològics.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La 70a Festa de l’Esport se celebrarà el 14 de maig al Teatre Principal

Notícia següent

El Teatre de Tarragona i el Teatre del Centre Cívic de Torreforta proposen 3 espectacles

Notícies relacionades