Màrius Serra i Roser Calafell porten la Napeu a Montblanc

L’escriptor i la il·lustradora presenten la sèrie ‘Les aventures de la Napeu’, amb una proposta d’Enigmàrius i il·lustració en viu, dissabte 1 de maig a les 18.00 al Centre Cultural Sant Jordi

L’escriptor Màrius Serra i la il·lustradora Roser Calafell presentaran dissabte 1 de maig, a les 18.00 h, al Centre Cultural Sant Jordi de Montblanc, la sèrie il·lustrada Les aventures de la Napeu. Creada al voltant del personatge de la Napeu, una jaia que coneix l’origen de totes les frases fetes, la sèrie estrenarà nou àlbum, En Perepunyetes i la Tiquismiquis, i els nens i nenes de Montblanc en coneixeran els nous personatges en primícia. La presentació, que organitzen l’Ajuntament de Montblanc i la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, seguirà tots els protocols que marqui el ProciCat en el moment de la seva celebració. Les entrades són gratuïtes, però per assistir-hi cal reservar-les a fent clic aquí.

Durant l’activitat, pensada per a curiosos i curioses de 8 a 98 anys, els seus creadors explicaran dues històries d’aquesta dona, més vella que Matusalem, que sap què volen dir totes les expressions. Roser Calafell farà dues il·lustracions en viu que els assistents podran guanyar participant en la resolució de dos Enigmàrius que plantejarà Màrius Serra: un de nivell bàsic pensat per a infants de fins a 14 anys i un altre d’avançat per als més grans.

Ideada a partir d’una anècdota familiar, Les aventures de la Napeu (Estrella Polar) és una sèrie infantil i juvenil, escrita per Màrius Serra i il·lustrada per Roser Calafell, que compta, de moment, amb dos àlbums: Més vella que l’anar a peu i Tot OK i que estrenarà a Montblanc el tercer, En Perepunyetes i la Tiquismiquis. Del magí d’en Màrius Serra al pinzell de la Roser Calafell, el procés de construcció gràfica del personatge va ser relativament ràpid: “quan en Màrius em va passar la primera història de la Napeu perquè me la llegís, de seguida em vaig imaginar una velleta centenària, plena d’arrugues però de cara afable. Una dona viatjada, viscuda. La boina li acabava de donar un toc afrancesat, un xic bohemi i estrafolari”. Un cop plasmats els primers volums de la sèrie, ara només cal esperar, com diu el mateix Màrius Serra, “que la Napeu, que coneix l’origen de totes les frases fetes, duri més que la bota de Sant Ferriol. El llenguatge és infinit.”

Més vella que l’anar a peu és una activitat dissenyada per Màrius Serra i Roser Calafell que La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya (www.viladelllibre.cat) apropa a pobles i ciutats de tot el territori català.