Carles Ruiz: “La millor manera de posar fre a la dreta és amb bones polítiques”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els socialistes han revalidat la victòria a Viladecans. Tot i que han perdut la majoria absoluta per un regidor, Carles Ruiz tornarà a ser alcalde sense problemes perquè no hi ha majoria alternativa. L’actual alcalde destaca que espera un mandat amb “pactes amplis” i destaca línies d’actuació com la neteja, la mobilitat, l’atracció d’empreses o l’atenció a les persones. Entrevistem Carles Ruiz per valorar els resultats de les eleccions municipals i conèixer com encara el mandat.

 

Com valora els resultats?
Viladecans té l’avantatge que compta amb un govern estable des de fa anys. Al llarg del temps hem tingut majories absolutes o ens ha faltat algun regidor. Per tant, la situació és similar a la d’altres legislatures. Els ciutadans han donat suport a l’estratègia de promoure l’activitat econòmica, la formació i l’atenció a les persones. Aquesta vegada, però, les circumstàncies han sigut més difícils perquè hi ha hagut la irrupció de la dreta. Tot i això, nosaltres continuarem millorant la qualitat de vida a la ciutat.

 

Com s’ha de combatre l’extrema dreta des de les institucions?
La millor manera de posar a fre a la dreta és amb bones polítiques. En definitiva, aquelles coses que afecten la vida de la gent. Aquests partits no parlen de la de les persones i les coses que són importants per ells, sinó de temes més emotius i de banderes. S’haurà de decidir si els espanyols volen una política que fa que cada vegada visquin millor o una política que divideix i genera odi entre espanyols.

 

Tot i que no hi ha majoria alternativa i podrà governar en minoria, es planteja la incorporació de nous actors a l’executiu?
Tenim un programa i una estratègia clara que han revalidat fonamentalment els ciutadans i ciutadanes de Viladecans. Tots els partits que donin suport a aquesta estratègia podran compartir amb nosaltres la gestió de l’Ajuntament. Els municipis donen per fer pactes més amplis entre totes les forces i espero la col·laboració de tothom per tirar endavant les qüestions importants.

 

Ha parlat amb aquests partits?
He parlat amb tots els partits. Ho faig normalment després de totes les eleccions per explicar quines són les nostres intencions i fer una primera presa de contacte. És molt important parlar en democràcia.

 

Aleshores, algun d’ells es podria incorporar al govern?
No hem fet cap oferta ni hi ha majories alternatives a aquella que ja està governant Viladecans i que els ciutadans li han donat un suport majoritari.

 

Quins són els reptes principals d’aquest mandat?
Algun d’ells ja els tenim abordats com la millora del servei de neteja, en què vam fer un nou concurs i començarà a estar actiu a partir del setembre-octubre. D’altra banda, la mobilitat és un element molt important per la ciutat. Precisament, aquest matí (dimarts) estava reunit amb Renfe i Adif per veure les inversions necessàries a la nostra estació i a la línia ferroviària. I, finalment, tot el que té a veure amb l’atracció d’empreses i la millora dels llocs de treball, de l’educació i l’atenció de les persones. L’important per la gent és el que garanteix les oportunitats de futur.