L’Exèrcit espanyol desmunta el pont instal·lat a Montblanc per un temporal

El Pont Bailey, una estructura metàl·lica de 43 metres d'alçada, es va instal·lar després que el pont que hi havia col·lapsés durant el temporal de pluja i les inundacions de l'octubre del 2019

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dimecres dia 7 de juny el Subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, acompanyat del Comandant Militar de Barcelona i Tarragona, Coronel César de Cea Quijano, i el regidor d’Urbanisme de Montblanc, Juanma Cabello, han visitat els treballs de retirada del pont provisional que el “Regimiento de Pontoneros y Especialidades de Ingenieros” de Saragossa van ubicar sobre el riu Francolí a Montblanc l’abril de 2020. Prèviament han estat rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde de Montblanc en funcions, Josep Andreu. 

 

Els treballs està previst que es portin a terme durant aquesta setmana, des del passat dilluns a aquest pròxim dissabte. Les tasques dels militars arriben un cop finalitzades les obres del nou pont de Bolovi. El subdelegat vol agrair la feina portada a terme al mateix temps que posa en valor el paper de l’Exèrcit al costat dels ciutadans.

 

L’Exèrcit va col·locar, en tan sols una setmana, aquesta infraestructura. El pont original  fou destruït per un temporal i la riuada del mes d’octubre de 2019. Llavors l’alcalde de Montblanc es va posar en contacte amb la delegació del Govern a Catalunya, per sol·licitar l’ajut de l’Exèrcit.

 

El pont reglamentari Bailey fou disposat pel  Batallón de Pontoneros I/12, del Regimiento de Pontoneros y Especialidades de Ingenieros nº 12 (RPEI nº 12), amb base a Monzalbarba (Zaragoza). Participaren un total de 55 efectius amb diversos camions, remolcs i grues.  El pont fa 43 metros de longitud i ha unit la carretera N-420 amb diverses explotacions agroalimentàries i veïns de la zona. Per la seva part l’Ajuntament de Montblanc va condicionar els accessos per a connectar-los amb aquest pont provisional que ara es retira.