Viladecans comparteix la seva estratègia 2030 amb altres municipis

Avatar photo

Prop de 150 persones –tècnics i regidors de diversos ajuntaments i representants d’empreses i entitats de la ciutat– ja s’han inscrit en la jornada “El potencial de les ciutats mitjanes, clau per a l’horitzó 2030”, organitzada per l’Ajuntament el dimecres 25 d’octubre a l’edifici Cúbic (passeig de la Marina 31, Viladecans). La trobada estudiarà estratègies, oportunitats i casos d’èxit per enfocar el futur amb una mirada de ciutat mitjana. La jornada s’obrirà amb la intervenció de Ricard Calle, tinent d’alcalde de Sostenibilitat Ecològica, Ocupació i Economia, i de Mireia Sanabria, tècnica de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona, qui farà una breu intervenció sobre l’especificitat de les ciutats intermèdies.

 

A continuació, els continguts de la jornada s’articularan al voltant dels tres itineraris següents:

  1. “Ciutats intermèdies i Agenda 2030”.

Una taula rodona que reunirà Ana B. Moreno, CEO d’Oncities 2030 i Urban Journalism Institute; Alicia Valle, gerent de l’Ajuntament de Viladecans, i Toni Merino, gerent de l’Ajuntament de Mataró. Ana Tapia, cap de la Unitat d’Agenda 2030 i ODS de la Diputació de Barcelona, serà la moderadora. Les intervencions respondran a les qüestions: Quin valor afegit aporta l’Agenda 2030 a les ciutats intermèdies? Com podríem transmetre als equips locals/municipals que l’Agenda 2030 ha de formar part de la seva tasca diària? Com fem que aquest tipus de continguts i projectes siguin motivadors, rellevants i noticiables?

  1. “Ciutats intermèdies i Agenda Urbana”.

Pilar Cervantes, cap de Millora Urbana del Servei d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona, presentarà un debat entre Sonia Hernández, subdirectora adjunta de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Landa Hernández, comunicadora i divulgadora a Paisatge Transversal; Ricard Calle, tinent d’alcalde de Sostenibilitat Ecològica, Ocupació i Economia, i Martí Pujadas Ferrer, regidor de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Granollers. Els continguts de la taula se centraran en els ingredients imprescindibles que ha de tenir una agenda urbana local.

 

  1. “Estudis de futurs, una eina útil per a la planificació de les ciutats”.

Les protagonistes seran Berta Segura, analista de tendències, planner i experta en innovació de D-Mentes, Anabel Camacho, directora d’Espai Públic a l’Ajuntament de Viladecans i copilot de la Missió Climàtica, i Marina Jarque, directora de la Oficina del Futur de la Ciutat – Viladecans 2030. Intermediarà Francesca Tur, CEO de Tendencias TV.

Aquesta sessió tindrà una part pràctica, “El futur dels carrers a les ciutats intermèdies”, un taller dirigit per  D-Mentes i Tendencias TV. La idea és que els participants del taller practiquin alguna tècnica de disseny de futurs que els ajudi a pensar com han de ser els carrers del futur.

L’alcalde Carles Ruiz tancarà la jornada amb una conversa amb joves de la ciutat.

 

Un dels primers ajuntaments d’Espanya

Viladecans és un dels primers ajuntaments d’Espanya que ha treballat en el disseny de les seves pròpies Estratègia 2030 i Agenda Urbana. En quant a l’Estratègia, segueix els passos només de València i, en el cas de l’Agenda Urbana, va ser una de les setze ciutats escollides pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el seu programa pilot. També ha estat una de les primeres administracions locals que ha creat la seva pròpia Oficina del Futur, organisme municipal que ha rebut el finançament d’un fons Next Generation EU i que vetllarà pel desenvolupament i compliment de les missions estratègiques i de les accions assenyalades per l’Agenda Urbana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les “especificats” de les Terres de l’Ebre seran a la Taula Nacional de l’Aigua

Notícia següent

Roba en establiments de menjar i fereix tres agents quan el detenien a Banyoles

Notícies relacionades