Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La Cavalcada de Reis de Terrassa s’obre a la lliure participació de tota la ciutadania

Avatar photo

El Consistori ha arribat a un acord amb l'entitat organitzadora, El Social, per a optar a anar a les carrosses de forma gratuïta

L’Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural El Social, entitat organitzadora de la Cavalcada de Reis a Terrassa, han arribat a un acord per obrir la participació a l’esdeveniment a tota la ciutadania de forma gratuïta. Amb aquest acord, el Consistori es fa càrrec del cost de 200 places de patges i patgesses per acompanyar Ses Majestats el proper dia 5 de gener de 2022.

Per a poder optar a una d’aquestes places, s’haurà d’emplenar una butlleta, que estarà disponible a la seu del Centre Cultural El Social (c/ Font Vella, 40) entre el 28 d’octubre i el 17 de desembre. El 18 de desembre es farà un sorteig entre totes les persones que ho hagin fet per determinar els ciutadans i ciutadanes que finalment podran acompanyar Melcior, Gaspar i Baltasar, durant el seu recorregut per la ciutat.

Durant la presentació de l’acord, que ha comptat amb la participació de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i del Coordinador de la Cavalcada de Reis d’El Social, Jordi Ballarà, la regidora ha afirmat que «es tracta d’una iniciativa que va en la línia d’obrir les activitats culturals que es duen a terme a Terrassa a tot el conjunt de la ciutadania». Per a la regidora, aquesta acció, «està en consonància amb altres accions que ja s’han anat aplicant, com ara la de tenir una cavalcada respectuosa amb els animals o sense la necessitat que ningú es pinti la cara. Unes mesures que considerem una evolució natural de les tradicions i concebudes amb la voluntat per mantenir-les i enfortir-les».

La Cavalcada de Reis de Terrassa és un dels esdeveniments de ciutat més transversals i multitudinaris que se celebren al llarg de l’any, per a Boladeras, «moltíssima gent, principalment els infants, esperen aquest dia amb il·lusió i cada any, milers de terrassencs i terrassenques surten al carrer per donar la benvinguda als Reis de l’Orient. Amb aquest acord volem fer millor aquest esdeveniment, obrint-lo encara més a la participació de la ciutadania».

Obrir la cultura a tothom 

En aquesta línia, un dels principals objectius del Programa de Govern és el de facilitar l’accés i descentralitzar la cultura en totes les seves formes i expressions a la ciutat. Així, la regidora ha aprofitat per fer un repàs de les novetats, accions i projectes que s’han desenvolupat a la ciutat, i que van en aquesta direcció: 

Terrassa Crea, una línia de subvencions dotada amb 200.000 € i destinada a la investigació, creació i producció en tots els àmbits artístics i del pensament. S’han impulsat un total de 28 projectes d’Arts Visuals, Arts Escèniques, Música o d’altres àmbits com les arts digitals o la literatura.  

Terrassa Vibra. Una iniciativa de dinamització del sector de la música emergent local i que permetrà, per primer cop, que els i les artistes disposin de 22 punts senyalitzats a tota la ciutat on podran tocar amb un calendari gestionat per la Casa de la Música. 

Programa als teatres i l’auditori municipal en què grups, companyies i solistes fan residències, convertint així aquests equipaments no només en espais d’exhibició, si no de creació i producció.  

Participació de Terrassa en la Quinzena Metropolitana de la Dansa, juntament amb Barcelona, Badalona, L’Hospitalet i altres municipis de l’àrea metropolitana, organitzant diverses activitats.  

Totes les temporades culturals professionals de la ciutat, tant públiques com privades, s’han presentat en un únic acte al teatre Principal i comparteixen un programa comú.  

Destacar els grans noms de la cultura a la ciutat participant en iniciatives com la beca anual Joana Biarnés per a joves fotògrafs i que porta el nom de la fotògrafa terrassenca pionera del fotoperiodisme.  

Projecte d’art mural «El tercer Paisatge». Cada any es posen en contacte veïns, veïnes i artistes per a embellir la ciutat amb propostes arrelades al context i al barri. 

«La cultura ets tu». Un carnet cultural gratuït per a tots els nens i nenes dels esplais diaris de la ciutat 

Des del servei de Cultura també es dona suport a altres projectes que s’han dut a terme a la ciutat com el Festival Sex Education, el Cicle Gaudí de Cinema, que s’ha celebrat a dos barris de la ciutat, a Egara el 2020 i el 2021 es va ampliar a Can Parellada; el cicle Fem Estiu, que ha passat de 30 activitats i a sumar més de 200 activitats; el programa Rockin, conjuntament amb el servei d’Educació i la Casa de la Música de Terrassa, per l’alumnat de secundària per a un accés a l’ensenyament musical i als instruments, entre d’altres.  

A més, com a resposta a la situació provocada per la pandèmia, es va fer una prova pilot programant part de les temporades de música a sales i espais privats que havien estat tancats durant molt mesos. Una mesura de resposta a la crisi generada per la Covid 19, a la qual s’hi va sumar la supressió de la taxa d’ocupació dels equipaments culturals durant la pandèmia.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Finalitza la campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus a Valls

Notícia següent

Posada en marxa la campanya de descomptes ‘Bons Compra Salou’

Notícies relacionades