Ballart assegura que Terrassa tindrà cavalcada de Reis i que se n’està definint el format

Un arbre de Nadal de 12 metres instal·lat al Raval de Montserrat recordarà les víctimes de la pandèmia

Terrassa donarà el tret de sortida de la campanya de Nadal amb la tradicional encesa de llums el pròxim 27 de novembre. L’alcalde del municipi, Jordi Ballart, ha destacat que tot i que per força “serà diferent”, treballen “des de la prudència” per “mantenir viu l’esperit” del Nadal. Per reforçar l’ànim dels veïns i fer costat al comerç, s’invertirà més que mai en il·luminació (130.000 euros) fent-la arribar a tots els districtes de la ciutat.

L’alcalde també ha confirmat que els Reis d’Orient visitaran Terrassa malgrat que encara s’està definint el format final de la cavalcada. Com a novetat, enguany s’instal·larà un arbre de Nadal de 12 metres al Raval de Montserrat i sis rèpliques més petites en record de les víctimes de la covid-19.

Davant les incerteses que genera la pandèmia, el consistori ultima la posada en marxa d’un web dinàmic on s’aniran actualitzant totes les actualitzacions respecte la programació de les diferents activitats. Ballart ha assegurat que estan fent un “esforç enorme” per adaptar-se a les restriccions i repensar les propostes. Amb tot, ha insistit que Terrassa, “passi el que passi”, celebrarà el Nadal com cal. “No podem permetre que la pandèmia aturi la nostra ciutat”, ha afegit.

Dues de les activitats que s’han hagut de “repensar” son les tradicionals fires de Santa Llúcia i la d’Hivern. La primera s’ha traslladat al Passeig del Compte d’Egara on s’hi estarà del 4 al 21 de desembre. Ballart ha explicat que la nova ubicació permetrà perimetrar l’espai i tenir un control efectiu de l’accés.

També estrenarà ubicació de la Fira d’Hivern que es podrà visitar del 18 de desembre al sis de gener a la plaça del Progrés. En aquest cas s’ha reduït el nombre de parades de 30 a 11 per qüestions d’espai i per evitar aglomeracions.

El tradicional pessebre s’ha traslladat a la plaça Vella, mesura que s’estudiava des de fa temps, on es muntarà en un escenari. Tampoc faltaran els trenets de Nadal que enguany seran dos i que funcionaran entre el 19 de desembre i el 4 de gener.

També serà diferent, “tot i que es farà”, la cavalcada dels Reis d’Orient. Malgrat que s’està estudiant el format final, Ballart ha avançat que el patge Xiu Xiu arribarà a la ciutat el dia 26 de desembre per recollir les cartes dels infants de Terrassa en un espai encara per definir al que s’hi accedirà amb cita prèvia.

Sobre els llums de Nadal, l’alcalde Ballart ha anunciat que enguany s’ha invertit més que mai perquè la situació ho requeria. Així, dels poc més de 100.000 euros que es van gastar el 2019 s’ha passat als 130.000 euros d’aquest Nadal. Tot i reconèixer que “sempre és un tema polèmic”, el batlle ha justificat la inversió per la necessitat de fer costat al comerç. “Si repartim els diners entre els 7.074 establiments de la ciutat la rendibilitat serà molt inferior al benefici d’il·luminar i donar alegria a la ciutat”, ha afegit.

El que no es podrà fer en el format habitual és el saló Juguem+ , que s’ha substituït per quatre espectacles infantils que es podran veure el 28, 29, 30 i 31 de desembre en diferents espais de la ciutat.

Per últim, una altre de les novetats és que la plaça Nova acollirà entre el 30 de novembre i el 10 de gener la carpa del Circ Raluy.