Mataró farà tests antigènics la setmana que ve a població asimptomàtica i més gran de 16 anys

L'acció es durà a terme de dilluns a dissabte i es pretén detectar possibles focus de contagi a la localitat

El Departament de Salut farà durant la setmana que ve tests anitgènics a població asimptomàtica i major de 16 anys. Es tracta d’una estratègia conjunta que la Generalitat amb l’ajuntament, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

En aquest cas, l’actuació és de caràcter preventiu i es durà a terme del dilluns 23 de novembre al dissabte dia 28 al consultori La Llàntia (carrer Mare de Déu de Guadalupe, 2). Les proves es faran de 9.00 a les 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores. El resultat es comunicarà via SMS i també es penjarà a la plataforma La Meva Salut, amb major rapidesa si és positiu per activar el protocol.

La mesura té com objectiu frenar la propagació del coronavirus entre la població. Els tests estan orientats a detectar possibles casos positius entre aquelles persones que no presenten símptomes, i que són transmissors en no ser conscients de la patologia.

Les proves se sumen a les que Salut també durà a terme la setmana que ve a Sabadell i a Mollet del Vallès, en tots dos casos de tipus PCR.