Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Terrassa presideix la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Avatar photo

Un total de 74 municipis i quatre entitats han participat avui en l’acte de constitució de la nova entitat, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Terrassa

Terrassa presideix des d’avui la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

La presidència de l’AMEP l’ocupa el regidor d’Urbanisme, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, que és la persona designada pel Ple municipal per representar l’Ajuntament de Terrassa a l’entitat. La vicepresidència recau en l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijoan; la secretaria, en el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia i la tresoreria en la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofre.

El regidor el regidor d’Urbanisme, Sostenibilitat i Energia, com a nou president de l’AMEP, Carles Caballero, ha destacat que «els municipis i la societat civil, units, som molt més forts. I haurem de ser molt forts si volem assolir els objectius que ens hem plantejat a l’AMEP, com són impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, de les que depèn, en bona mesura, la transició energètica cap a un model just, democràtic i sostenible.».

En la roda de premsa de presentació de la constitució de l’AMEP, celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Terrassa, Caballero ha explicat que «els municipis, les empreses locals, les entitats i la ciutadania, no podem continuar sent mers espectadors-consumidors i deixar que els grans oligopolis energètics pilotin i comandin la transició. Si no intervenim, anem de cap a un escenari de generació d’energia centralitzada en grans plantes productores, situades en regions concretes del territori. Podem seguir observant com les grans empreses del sector pressionen a l’Estat per mantenir una regulació normativa que els és molt lucrativa, amb peatges que invaliden el que diu la normativa europea i que fan inviable la sobirania energètica de la ciutadania i les empreses».

Els representants de 74 municipis, que sumen un total de gairebé tres milions d’habitants, gairebé un 40% de la població catalana, i quatre entitats, han participat en l’acte de constitució de la nova associació AMEP celebrat avui a través d’una plataforma virtual. En primer lloc, s’ha constituït l’entitat, s’han aprovat els estatuts, s’han designat els municipis i entitats que ocuparan els càrrecs i els vocals que també formen part la comissió executiva. També s’ha acordat iniciar els tràmits necessaris per inscriure l’AMEP al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona Activa atén 343 joves de Nou Barris al llarg de 2020 per ajudar-los en la formació i inserció laboral

Notícia següent

El Liceu rebutja “qualsevol hostilitat o abús de poder”

Notícies relacionades