Barcelona Activa atén 343 joves de Nou Barris al llarg de 2020 per ajudar-los en la formació i inserció laboral

Un dels punts d’atenció és L’Espai Jove Les Basses, que ofereix programes específics per a joves com aposta pel servei de proximitat

Barcelona Activa ha atès un total de 343 joves al llarg del 2020. La gran majoria, 314, han utilitzat algun dels recursos que l’ens ofereix a Nou Barris, com són Nou Barris Activa i L’Espai Jove les Basses. Precisament aquest darrer equipament ha continuat amb l’experiència de 2019 d’oferir programes específics per a joves com a aposta pel servei de proximitat, i amb l’objectiu d’ajudar-los en la formació i inserció laboral.

Aquests programes s’adrecen a joves d’entre 16 i 29 anys i s’emmarquen dins de la convocatòria de projectes Singulars del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. La seva finalitat és orientar, formar i acompanyar les persones joves en la definició i consecució dels seus objectius, siguin formatius o laborals.

Responen a diferents interessos o necessitats, entre els quals podem destacar:

Garantia d’Èxit-Joves Dao

Ofereix orientació, activitats de coneixement d’ocupacions i tutorització per definir l’objectiu professional i establir un pla de treball personalitzat i adaptat a la motivació de cada persona. Aquest pla inclou formació professionalitzadora en diferents àrees: hostaleria, instal·lacions, construcció, estètica, manteniment i reparació de patins i bicicletes elèctriques, comerç, etc. El projecte es du a terme amb Fundació Gentis, Impulsem, Insercoop, Fundación Laboral de la Construcción, Escola d’Hostaleria de Barcelona i Escola del Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Barcelona.

Oportunitats als mercats municipals i al comerç de proximitat

Dona al jovent la possibilitat de formar-se com a carnissers, xarcuters o dependents de comerç ecològic, i treballar als mercats de la ciutat i els comerços de proximitat. El projecte es fa amb Mercabarna i amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats i el suport dels gremis d’alimentació de la ciutat.

Acceleradora Laboral

Adreçat a persones amb formació universitària o amb cicles de Grau Superior, ofereix la possibilitat d’especialitzar-se dins d’un sector estratègic de la ciutat i gaudir d’un espai col·laboratiu de recerca de feina per maximitzar les possibilitats d’inserció. Les formacions són molt diverses al voltant de sectors com l’economia digital, social i solidària, l’economia verda o els sectors creatius i audiovisuals.

Referents d’Ocupació Juvenil

Programa que té per objectiu facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves, per oferir els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú, mitjançant l’establiment d’unes unitats juvenils especialitzades en el territori.