Santa Eulàlia consolida l’illa de vianants al voltant del mercat municipal

L’objectiu és garantir un entorn més amable i segur, millorar la qualitat de l’aire i articular l’espai urbà en benefici del veïnat i del comerç del barri

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’illa de vianants al voltant del Mercat de Santa Eulàlia es consolida amb l’entrada en funcionament del nou sistema de control d’accessos de vehicles a la zona interior delimitada pel carrer de Santa Eulàlia, el carrer del Comerç, l’avinguda del Carrilet i el carrer de Jacint Verdaguer.

L’objectiu és afavorir un entorn més amable i segur, millorar la qualitat de l’aire i articular l’espai urbà en benefici del veïnat i el comerç. L’illa de vianants és un petit pulmó al centre del barri, amb prioritat plena per al vianant i lliure de la contaminació generada pel trànsit rodat, gràcies a les restriccions aplicades a la circulació de vehicles.

Per garantir el seu correcte funcionament, l’illa de vianants disposa d’un sistema de control d’accessos de vehicles a cadascuna de les seves entrades —al carrer de la Unió, el carrer de Josep Anselm Clavé i el carrer del Doctor Fleming— i un de control de sortides —al carrer de Santa Eulàlia—, per mitjà de càmeres de reconeixement i lectura de matrícules que dilluns, 23 de gener, entren en funcionament.

Només hi poden accedir els vehicles que disposin d’una plaça d’estacionament dins l’illa de vianants; els que hi hagin de realitzar operacions de càrrega i descàrrega en l’horari i forma establerts en la senyalització existent; i els que, de manera esporàdica i per un motiu degudament justificat, tinguin necessitat d’accedir-hi, que hauran de sol·licitar l’autorització a través de l’intèrfon instal·lat a cada punt d’entrada, connectat amb el Centre de Gestió de la Mobilitat.

Poden demanar autorització fixa els usuaris d’aparcaments, les persones amb mobilitat reduïda i familiars de residents per a l’atenció familiar a la dependència.

L’illa de vianants és un espai lliure de cotxes i, per tant, no es pot estacionar en cap cas al carrer en aquesta zona. Només es permet la parada durant el temps estrictament necessari que requereixin les operacions de càrrega i descàrrega en els horaris autoritzats. A més, bicicletes, patinets i qualsevol classe de vehicle autoritzat han de circular a la velocitat d’un vianant a l’interior d’aquest espai.

A més de Santa Eulàlia, funcionen altres illes de vianants a l’entorn de la plaça Espanyola, al carrer del Progrés i al Centre carrer Major, plaça de l’Ajuntament i voltants del mercat municipal, que tenen com a objectiu fer de L’Hospitalet una ciutat més saludable, sostenible i segura.