Sant Joan Despí dedica el presupost de 2023 a persones i espai públic

Les principals àrees d'actuació del consistori el 2023 seran l'ocupació, l'educació, la gent gran, el jovent i el medi ambient

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El pressupost de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per a 2023 vetllarà per l’ocupació, l’educació, la gent gran, el jovent i el medi ambient

 

El pressupost municipal de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per a l’any 2023 ascendirà a més de 56,6 milions d’euros. D’aquesta xifra, l’Ajuntament destinarà 8,4 milions d’euros per a inversions, entre les quals destaquen la reforma dels centres cívics Sant Pancraç i Les Planes, la creació de nous carrils per a bicicletes i diferents accions per a la transició ecològica.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, en sessió ordinària celebrada el dijous 24 de novembre, ha aprovat el pressupost municipal per a 2023, amb els vots a favor de PSC i SJDEnComú, l’abstenció de Podemos, i el vot en contra d’ERC, Cs i JxSJD.

L’any 2023, l’Ajuntament disposarà d’un pressupost de 56.651.440 euros. Per àrees de gestió, les despeses es concentren principalment en els serveis a les persones (20,8 milions) i en l’espai públic (24 milions). Per la seva banda, l’empresa municipal ADSA tindrà un pressupost de capital d’1.170.511 euros.

Pel que fa als ingressos, l’any que ve l’Ajuntament congelarà els impostos, les taxes i els preus públics municipals per donar suport a les famílies i al teixit econòmic local davant la difícil situació econòmica.

Els principals objectius estratègics del pressupost 2023 seran l’acció social, la promoció econòmica i la protecció del medi ambient, amb una aposta per orientar la despesa pública cap a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. En aquest sentit, el pressupost preveu l’impuls de diferents programes adreçats al benestar de les persones i incrementa en un 10,64% la despesa en serveis socials.

L’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha explicat que “es tracta d’un pressupost preocupat per l’ocupació, per l’educació, per la gent gran, pel jovent, pel medi ambient i per la sostenibilitat. Els pressupostos que necessiten els ciutadans i les ciutadanes de Sant Joan Despí”.

El pressupost també manté un fort programa d’inversions, amb una dotació de 8.419.022 euros. Les dues actuacions més destacades seran la reforma del Centre Cívic de Sant Pancraç i del Centre Cívic de Les Planes, que ascendeixen a 2,7 milions d’euros en total.

La resta d’inversions inclouen la remodelació de la plaça de Maria Aurèlia Capmany, la creació de nous carrils per a bicicletes, la millora dels camins del riu, la creació d’una pista d’skate al parc de la Fontsanta, les accions vinculades al Pla d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la reforma i millora d’equipaments esportius, i actuacions als centres educatius.