El Festival de Poesia de Sant Cugat reivindicarà el poder femení en la seva 21a edició

Entre el 13 d’octubre i el 7 de novembre, el certamen ha programat una trentena d’activitats

La 21a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, que s’organitzarà des del 13 d’octubre fins al 7 de novembre, reivindicarà el poder femení en la literatura catalana, amb protagonisme per a les autores.

Noms com els de Marta Pessarrodona –Premi d’Honor de les Lletres Catalanes–, Blanca Llum Vidal, Meritxell Cucurrella, Anna Garcia Garay, Gemma Gorga, Silvie Rothkovic, Núria Contreras i Xènia Dyakonova, entre d’altres, ha informat l’Ajuntament de Sant Cugat en un comunicat.

Pessarrodona presentarà l’exposició ‘Les paraules de la Marta’, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, a més a més participarà en cites com l’acte del 40è aniversari de la seva obra, ‘A favor meu, nostre’, juntament amb l’actriu catalana Montse Guallar i la poeta Àngels Gregori.

El documental de Toni Moreno ‘El paisatge sempre és interior’, que commemora el 80è aniversari de l’escriptora Antònia Vicens, serà “un altre dels plats forts” del festival.

Així mateix, està prevista l’organització de la segona festa poètica del projecte @versdonadona2, que consisteix en una trobada poètica i artística, amb la col·laboració de la cantautora Meritxell Gené, en què es llegiran poemes.

La inauguració del festival serà al Teatre-Auditori de la ciutat, amb un espectacle que celebrarà el 90è aniversari del sufragi femení i comptarà amb l’actuació, entre altres intèrprets, de Victòria Pagès, Sílvia Bel, Elisabet Casanovas i Maife Gil, i amb la música de Gemma Hummet i el cor de dones local Aglepta, entre d’altres.

En total se celebraran gairebé 30 actes presencials, entre els quals també hi haurà l’homenatge a Gabriel Ferrater –2022 serà l’Any Ferrater, amb els 100 anys del seu naixement i els 50 de la seva mort–, amb espectacles com el ‘Fil de la memòria ‘, protagonitzat per Pere Arquillué i les peces audiovisuals, que s’emetran als Cinemes Sant Cugat, basades en els seus poemes.