Salut inicia dimecres cribratges intensius a L’Hospitalet per detectar contagis de Covid-19

Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica de més de 16 anys

El dimecres 25 de novembre, el Departament de Salut posa en marxa a L’Hospitalet de Llobregat un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de Covid-19 entre la població més gran de 16 anys, que s’allargarà diverses setmanes.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica de més de 16 anys.

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 i les persones identificades com a contactes d’un cas positiu per Covid-19, hauran de continuar els procediments habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions es remarca que el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.