Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Sabadell, passa a regidora no adscrita

En ser l'única regidora de Podem al consistori es perdrà la dotació de 3.000 euros i els dos tècnics que li corresponen

Marta Morell, durant la campanya de les eleccions municipals de 2019. ACN

e jurídic de la Secretaria General de l’Ajuntament de Sabadell ha conclòs que la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha de passar a ser regidora no adscrita, un cop Podem ha oficialitzat la seva expulsió del partit. Conseqüentment, el grup municipal de Podem quedarà dissolt donat que n’era la única representant, un fet que implica que perdrà la dotació de 3.000 euros mensuals i els dos tècnics que hi tenia vinculats. Morell ha confirmat que no pensa deixar l’acta i que seguirà formant part del govern municipal com a tinenta d’alcaldessa de Marta Farrés (PSC), i assegura que mantindrà intactes les funcions de Feminisme, Drets Civils, Joventut, Cooperació, Nova Ciutadania, Memòria Històrica, Benestar Animal i Participació.

Aquest informe s’ha emès després de la sol·licitud presentada per Podem perquè Morell passés a ser regidora no adscrita després de la seva expulsió del partit polític. El document es basa en la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local (LRBRL), la Llei municipal i de règim local de Catalunya i el Reglament Orgànic Municipal.

La LRBRL estableix que els membres de les corporacions locals es constituiran en grups polítics, excepte els que “no s’integrin al grup polític que constitueixi la formació electoral per la qual van ser escollits o que abandonin el seu grup de procedència, que tindran la consideració de membres no adscrits”. En sentit similar es pronuncien les altres dues normes legals.

Segons la LRBRL, l’expulsió d’un regidor d’un partit comporta el seu pas a la situació de regidor no adscrit i, en conseqüència, la sortida del grup
municipal. Aquest, amés, quedarà dissolt si el regidor expulsat n’era l’únic membre, com és el cas.

Morell, per la seva banda, ha assegurat que mai s’ha saltat cap acord ni estatut de Podem, argument que el partit ha esgrimit. “El que canvia és que el grup municipal es dissol, tindré un tècnica i una auxiliar administratiu menys, però seguiré tenint un assessor al govern”, ha explicat en un atenció a la premsa.

Aquests canvis seran efectius un cop es doni compte al ple del proper mes de novembre.