L’exalcalde de Sabadell Maties Serracant renuncia a l’acta de regidor

El líder de la Crida deixa la primera línia política un any abans del que marquen els estatuts del partit

Primer pla de l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, als Jutjats de Sabadell el 28 de gener de 2019. Foto ACN
Maties Serracant, alcalde de Sabadell entre 2017 i 2019, ha anunciat la seva renúncia a l’acta de regidor. El comiat es farà efectiu al ple municipal del 8 de setembre i el seu relleu el prendrà el següent de la llista, Lluís Perarnau, que ja va ser regidor el mandat anterior. Serracant ha anunciat la seva renúncia un any abans del que maquen els estatuts de la formació, que limita els càrrecs públics a un màxim de vuit anys.
Serracant va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Sabadell el 2013 i, a més dels dos anys d’alcalde, ha estat dos anys més com a regidor de govern –la Crida i ERC van compartir l’alcaldia el mandat passat– i dos anys i mig a l’oposició.
A l’hora d’anunciar la decisió, Serracant ha recordat que a la Crida el fet d’ostentar un càrrec és una “condició transitòria” i valora positivament que hi ha relleu constant a les institucions: “Ningú és imprescindible i tothom és necessari”. L’exalcalde diu que el seu pas per l’Ajuntament és una “petita part” de la seva vida política.

Segon exalcalde que renuncia en dos mesos

La renúncia de Serracant se suma a la del també exalcalde Juli Fernández (ERC), que va ostentar l’alcaldia entre 2015 i 2017. Tots dos van compartir govern el mandat passat, posant un parèntesi en l’hegemonia històrica del PSC a la ciutat. Fernández, actual delegat del Govern a Barcelona, va anunciar la seva renúncia al juliol per centrar-se en la seva tasca a nivell nacional.