Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Sabadell estrena una nova Formació Professional per a joves en atur

Avatar photo

Concretament, són dues activitats per preparar persones entre 16 i 29 anys en el sector de la restauració i comerç

L’Ajuntament de Sabadell proposa una nova modalitat formativa al Centre de Formació Cal Molins aquest 2023 per a joves en atur. En concret, estrena dues activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per preparar persones entre 16 i 29 anys en el sector de la restauració i comerç.

 

La formació en alternança i dual combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu de l’alumnat.

 

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González: “es tracta d’un model educatiu més a prop de les necessitats de l’empresa amb l’objectiu final de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, i que alhora pot permetre incrementar l’ocupabilitat de joves”.

 

En el cas de l’Ajuntament de Sabadell ofereix les especialitats “Activitats de vendes” i “Serveis de restaurant” per a 30 joves. En tots dos casos l’activitat consta de 630 hores i s’ha iniciat aquesta setmana. La formació es realitza al Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch i la persona participant completarà el seu aprenentatge in situ a una empresa i gaudirà alhora d’un contracte de formació en alternança.

 

Això permetrà als participants formar-se i treballar alhora com a caixer/a de comerç, dependent/a o promotor/a comercial en el cas de l’especialitat “Activitats de vendes” i pel que fa als participants en l’especialitat de “Serveis de restaurant” com a cambrer/a de sala o de barra o com a barista.

 

Reedició del programa Sabadell Talent Jove

En paral·lel a la Formació Professional Dual, torna aquest 2023 una nova edició del programa Sabadell Talent Jove. L’objectiu és que joves en situació d’atur puguin rebre formació, orientació laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits fent estades en empreses.

 

Les persones interessades poden triar entre l’especialitat de restauració per preparar-se com a professionals de cuina i sala o de Community Manager per treballar en un futur gestionant les xarxes socials o la identitat i imatge de marca d’una empresa. El programa es desenvoluparà principalment a les instal·lacions de l’Escola de Restauració ubicada a l’edifici Vapor Llonch i del Centre de Formació Cal Molins.

 

Es tracta d’un programa totalment subvencionat per a les persones participants. Sabadell Talent Jove està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya d’Ocupació de Catalunya. En total el nou programa inclou fins a 30 places. Per poder participar cal tenir entre 16 i 29 anys.

 

Pel que fa al nivell d’estudis, en el cas del programa formatiu de restauració, no és necessari tenir el títol de l’ESO, i en el cas d’optar al programa de Community Manager cal tenir una titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior, Batxillerat, llicenciatura, diplomatura o grau amb necessitat d’especialització o de fer un canvi de sector professional que faciliti la seva inserció laboral.

 

L’inici previst de l’activitat serà el març de 2023. Les persones interessades a optar a una de les places ofertes ho poden fer per mitjà del web https://www.vaporllonch.cat/calmolins.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − nine =

Notícia anterior

Troben el cos d’un bebè mort i envoltat amb una manta

Notícia següent

Sabadell commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Notícies relacionades