Sabadell commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

De la mà de "Les històries de la Frieden", les famílies viatjaran per tot el planeta per descobrir com relacionar-nos pacíficament, amb respecte i harmonia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat el conta-contes “Les històries de la Frieden” per commemorar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (conegut com a DENIP), el dilluns 30 de gener. De la mà de la Frieden, les famílies viatjaran per tot el planeta per descobrir com les persones podem relacionar-nos pacíficament, amb respecte i harmonia.

 

L’espectacle, a càrrec de la companyia Patawa, s’adreça a infants a partir de 3 anys i tindrà lloc a la Biblioteca Vapor Badia, el mateix dilluns 30 de gener a les 18 hores.

 

La data del DENIP coincideix amb el dia de l’assassinat a trets del líder pacifista i espiritual de l’Índia, Mahatma Ghandi (30 de gener del 1948), defensor de la no-violència i la resistència pacífica davant la injustícia.

 

L’objectiu d’aquesta efemèride és promoure l’educació per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau.

 

Durant tot el dia les escoles organitzen activitats pedagògiques per sensibilitzar sobre els conflictes, posant en valor la pau sobre la violència, i acostant a l’alumnat conceptes com l’amor universal i els drets humans. També se’ls anima a conèixer persones que lluiten per la pau i la justícia al món i a aprendre formes de resolució de conflictes de manera pacífica i dialogant.

 

Des de l’Ajuntament de Sabadell es reivindica i es fomenta la cultura de la pau i la no-violència arreu del món i es continua treballant per sensibilitzar sobre els diferents conflictes que es viuen arreu i les situacions de vulneració de drets.