Roben 1.600€ en camises a Sant Cugat i fugen en direcció prohibida

Un home de 47 anys i un altre de 49 han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra acusats de furtar en un establiment de Sant Cugat del Vallès. També se’ls acusa de conducció temerària i de resistència i desobediència a agents de l’autoritat. En concret, es considera que els individus van furtar 1.600 euros en camises.

Durant l’escorcoll -que es va produir després d’una persecució a gran velocitat i a estones en contra direcció- els Mossos també els van trobar 570 euros en metàl·lic. A un dels dos detinguts li constava una ordre d’ingrés a presó, que el jutge ha ordenat executar. L’altre detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els fets van tenir lloc el 12 d’abril, quan cap a dos quarts de set de la tarda agents que feien tasques de prevenció per la zona comercial de Sant Cugat van observar un vehicle que feia maniobres estranyes, per la qual cosa van decidir vigilar-lo. Poc després van veure com el cotxe marxava i el van seguir fins a una rotonda. Allà van demanar al conductor que s’aturés, però aquest, segons la versió policial, va fugir.

Es va iniciar en aquell moment una persecució a gran velocitat, amb el cotxe perseguit fent canvis de sentit bruscos, trepitjant línies contínues i circulant en direcció prohibida, fet que va posar en risc la resta d’usuaris de la via. El vehicle va acabar dins una zona d’horts urbans que no tenia sortida i els dos ocupants van intentar fugir a peu, però els agents els van aturar.

Durant l’escorcoll els agents van localitzar 570 euros. També duien una bossa de grans dimensions folrada d’alumini -segons els Mossos, sistema emprat per evitar que s’activin les alarmes que es posen a la roba- plena de camises noves, amb les etiquetes, que els agents van considerar que havien estat sostretes del centre comercial.

Després de parlar amb la botiga que havia patit el furt els agents van saber que el valor total de les 50 camises era de 1.600 euros.

Es dona la circumstància que, un dels dos detinguts també tenia un requeriment d’ingrés a presó pendent d’un jutjat d’Esplugues de Llobregat.

Per tots aquests fets els dos homes van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte de furt, un de conducció temerària i un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

Els arrestats van passar ahir a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, un va ingressar a presó pel requeriment pendent i l’altre va quedar en llibertat amb càrrecs.