Dimecres, 23 d'abril de 2025
És notícia

Es recuperen més de 25 tones de roba usada a Parets durant el primer semestre de l’any

Avatar photo
L’entitat social Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que gestiona el residu tèxtil, ha recuperat, entre els mesos de gener a juny, més de 68.000 peces de roba a Parets, gràcies a les donacions dels veïns i veïnes
Humana_Planta PxR l'Ametlla del Vallès_Classificació

L’organització social Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que gestiona la recollida selectiva del residu tèxtil a Parets, ha presentat el balanç que fa de la primera meitat d’aquest any 2024. Des del mes de gener fins al mes de juny, l’entitat ha recuperat més de 25 tones de roba usada a Parets o, el que és el mateix, més de 68.000 peces de roba recuperades que no han acabat en un abocador. La gran majoria d’aquestes peces de roba, fins a un 90%, tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. Concretament, han estat 25.301 kg de residu tèxtil que es podran recuperar, gràcies a la conscienciació de bona part dels veïns i veïnes de Parets respecte a la sostenibilitat de la moda.

“Agraïm les donacions de la ciutadania, ja que la recollida selectiva de roba té un gran potencial per garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% es pot reutilitzar i el 32%, reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça de roba més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció”, assenyala Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.

Segons Humana, de la gestió del residu tèxtil es deriven beneficis ambientals i socials. Per una banda, es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic perquè per cada quilo de roba recuperada, que no acaba incinerada en un abocador, s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2. Per tant, les 25 tones recuperades a Parets han evitat l’emissió d’unes 154 tones de CO2. Per altra banda, la recollida selectiva de roba impacta directament a l’economia circular i social del territori, ja que permet la creació de llocs de treball i, a la vegada, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment a projectes de cooperació i programes socials a Catalunya.

Recordeu que el residu tèxtil que ja no s’utilitza, com ara roba, calçat, complements o el tèxtil de la llar, s’ha de dipositar en els contenidors habilitats. Aquests es buiden un o dos cops per setmana i la roba recuperada es classifica, posteriorment, a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 70 activitats culturals per a tothom aquest estiu a la Seu d’Urgell

Notícia següent
Lamine Yamal

L’homenatge de Yamal a Mataró per celebrar el seu gol a França amb Espanya

Notícies relacionades