El cap d’Estatègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent, nou secretari general de MEDPorts

Fundada l'any 2018, MEDPorts té l'objectiu d'impulsar la col·laboració entre els ports mediterranis per a fer front als nous reptes del comerç internacional i la logística

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent, ha estat nomenat secretari general de l’associació de ports de la Mediterrània MEDPorts.

La designació de Torrent ha estat aprovada durant l’Assemblea General de l’associació, que s’ha celebrat el 6 i 7 de febrer a Tunis. En la mateixa s’ha nomenat també com a president de l’associació a Pino Musolino, que és president de l’Autorità di Sistema Portuale (AdsP) del Mar Tirreno Centro Settentrionale.

MEDPorts compta amb 23 membres que apleguen els principals ports de la Mediterrània, així com les entitats gestores dels ports marroquins i tunisians:

AlgecirasArzew, Barcelona, ​​​​Bastia, Bejaia, Beirut, Cartagena, Civitavecchia, Durrës, IgoumenitsaLuka Koper, Malta FreeportMarseille Fos, Serport Group, Sète, SkikdaTanger MedTarantoToulon, València, VeneziaAgence Nationale Portuaire ANP (Marroc) i Office de la Marine Merchant et des Ports-OMMP (Tunisia). Els ports associats a MEDPorts representen el 70% del tràfic portuari de la Mediterrània.

Fundada l’any 2018, MEDPorts té l’objectiu d’impulsar la col·laboració entre els ports mediterranis per a fer front als nous reptes del comerç internacional i la logística, alhora que posa en relleu la centralitat i la importància de la Mediterrània en els nous fluxos mundials de comerç. Per assolir aquestes fites l’associació compta amb tres comitès de treball dedicats a la promoció, cooperació i desenvolupament de negoci.

L’Assemblea General de MEDPorts celebrada durant aquests dos dies ha centrat precisament les seves ponències en la relació entre la resiliència, les infraestructures i la formació, comptant amb la participació de l’Escola Europea Intermodal Transport.

En la presa de possessió com a nou secretari general de MEDPorts, Jordi Torrent ha manifestat que l’associació “ha de seguir analitzant les tendències del comerç marítim internacional amb l’objectiu de posar en marxa iniciatives que ajudin als ports mediterranis a donar respostes eficients i competitives a les necessitats dels seus clients”. Torrent, que ostentarà la secretaria general de MEDPorts durant un mínim de dos anys, també ha defensat “aprofundir en la cooperació entre els membres de l’associació amb l’objectiu que els ports de la regió puguin aprofitar les oportunitats de creixement que està generant la denominada nova Ruta de la Seda i fer front als reptes del canvi climàtic. En aquest sentit, és especialment important la propera entrada en vigor de la zona SECA a la Mediterrània”.