El Parc de l'Espanya Industrial acollirà gran part dels actes de la Festa Major de Sants 2025

La Festa Major de Sants de 2025 arrencarà d’aquí a un mes, del 23 al 31 d'agost

23 de juliol de 2025 a les 21:01h

El cartell i la Festa Major de Sants s'han presentat avui en un acte al Saló de Plens de Sants-Montjuïc, amb la participació de la dissenyadora del cartell, l'arquitecta santsenca Laia Capellades Olivella, el vicepresident de la Federació d'Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants, David Turull i la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, acompanyades de bona part dels protagonistes de les festes.

La regidora, Raquel Gil ha agraït a totes les entitats i veïnat que any rere any fan possible una Festa Major “amb una gran tradició i amb un gran futur com ho demostra el fet que hi ha un relleu generacional, amb la gent jove trobant espais per imaginar noves propostes per mantenir una festa viva”.

La Festa Major de Sants de 2025 arrencarà d’aquí a un mes, del 23 al 31 d'agost.

La guanyadora del 29è concurs de cartells de la Festa Major de Sants és Laia Capellades Olivella, veïna de Sants, arquitecta de professió i amb vocació de dibuixant. Actualment estudia il·lustració a l’Escola de la Dona i a la imatge de la festa Major ha volgut mostrar el treball col·lectiu de preparació de la festa a càrrec de la gent del barri i també els àpats de germanor i la celebració i alegria que es viuen durant aquells dies, on tampoc no hi falta la música, el ball i els actes més tradicionals com els castellers i els diables.

Pel pregó, pujaran al balcó de la Casa del Mig el dia 23 d’agost, les dues actrius integrants de la companyia de teatre La CalòricaEsther López Martín i Júlia Truyol Caimari. Amb els altres cinc actors que en formen part, fa 15 anys que fan teatre compromès, abordant amb humor les problemàtiques més serioses, i l'any passat van estrenar la seva pròpia sèrie a 3Cat.

El Parc de l'Espanya Industrial també tornarà a acollir aquest any tota la programació unitària del dimarts de la Festa Major. Després de tota una jornada de jocs infantils i tradicionals, que inclou el concurs de puzles organitzat pel Secretariat d'Entitats, al vespre començaran els concerts amb Dr. Rumbeta, el duo històric de la rumba catalana. A la nit, arriben els Potser Dimarts, una banda que uneix Sants i el Penedès i que enguany ha participat del programa de suport a grups musicals emergents Pedrera 3.8. I després, les tarragonines Roba Estesa, que enguany s'acomiaden dels escenaris després de 10 anys fusionant folk, rumba catalana i cúmbia amb cançons populars i d'autor. Aquella nit es completarà amb la sessió de DJ Capri.

Abans del pregó, arribarà al Parc de l'Espanya Industrial l'espectacle d'Expressions del món a càrrec de la Taula Intercultural del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Al matí, tothom podrà participar en una cercavila des de l'avinguda Josep Tarradellas per aprendre les coreografies del drac xinès que, segons la tradició, porta bona sort per tot l'any (i també participa a la cercavila unitària de la tarda).

Després del pregó, els protagonistes de la festa seran com sempre els onze carrers guarnits: Alcolea de Dalt, Alcolea de Baix, Finlàndia, Galileu, Guadiana, la plaça de la Farga, Papin, Sagunt, Valladolid, Vallespir i Vallespir de Baix, a més de tota la programació que els Castellers de Sants organitzen un any més a la plaça de Can Climent. La Lleialtat Santsenca també fa un sopar de germanor dimarts i tota una jornada de festa popular dissabte 30 a la plaça de Bonet i Muixí. A més de les rutes guiades per la història de Sants i de la Festa Major, dimarts 26 hi haurà visites guiades als carrers guarnits per a persones amb autisme o necessitats cognitives i per a persones amb discapacitat visual.

El programa complet de la Festa Major de Sants es podrà consultar pròximament al web del districte de Sants-Montjuïc.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit