Oriol Bossa, nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat

Bossa ha estat investit per 11 vots, dels quals 10 dels regidors i regidores d'ERC i SFeCP, i un vot de Tots Som Sant Feliu

El dissabte 11 de juny, a les 11 h, ha tingut lloc a l’auditori del Palau Falguera el ple extraordinari d’elecció d’alcaldia i investidura del nou alcalde del grup municipal d’ERC, Oriol Bossa, per al darrer any del mandat 2019-2023. Una investidura que dona compliment a l’acord del pacte de govern municipal de Sant Feliu de Llobregat que van subscriure Sant Feliu-En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya al juny de 2019. Aquest acord també contemplava la renúncia de Lídia Muñoz com a alcaldessa en el tercer any de mandat, que es va fer efectiva en el ple extraordinari de dimecres 8 de juny.

Bossa ha estat investit per 11 vots, dels quals 10 dels regidors i regidores d’ERC i SFeCP, i un vot de Tots Som Sant Feliu, en base a l’acord d’investidura subscrit pels tres grups dimecres 8 de juny. La candidatura de Lourdes Borrell, pel PSC, ha rebut 6 vots a favor, i 4 regidors i regidores han votat en blanc.

Un cop proclamat oficialment, l’actual alcalde ha començat la seva intervenció agraint Lídia Muñoz, l’alcaldessa que l’ha precedit, la seva feina i dedicació en els seus tres anys de mandat i la tasca feta durant la pandèmia, “però sobretot vull agrair-li el tarannà personal que ha fet possible l’entesa en tot moment i que aquest govern sigui un govern productiu”. Tal com va fer en el seu discurs de pressa de possessió al 2019, Bossa ha recordat els santfeliuencs i santfeliuenques exiliats al 1939 “únicament per pertànyer a Esquerra (…) que van sembrar una llavor d’esperança al cor de les nostres viles i ciutats”.

També ha tingut paraules de reconeixement per al personal municipal amb qui ha treballat com a president de l’Àrea de Govern Obert, càrrec que deixa “content amb la feina ben feta, content de portar els comptes de l’Ajuntament amb rigor, d’haver assentat les bases dels Consells de barri, o d’haver organitzat l’exitosa Consulta del soterrament”. L’alcalde ha acabat el seu parlament assegurant que oferirà a Sant Feliu “l’entrega personal per portar a terme una de les grans aspiracions que com a govern volem: que aquesta sigui una ciutat plena de vida, i plena d’esperança”.