Nova actuació integral de neteja viària a 13 espais de la Florida a l’Hospitalet

Afecta els jardins de la Granota i els carrers de la Renclusa, de Diògenes, de les Aigües del Llobregat, del Pintor Mestre i Castellví, de l’El·lipse, de Finestrelles, del Jardí, de Martí i Blasi, de l’Alegria, de la Mare de Déu de Núria i de les Bòbile

L’acció Net i polit arriba aquests dies a 13 espais de la Florida. Del 18 al 31 de gener són objecte d’una actuació integral de neteja viària els jardins de la Granota, el carrer de la Renclusa, el carrer de Diògenes, dos trams del carrer de les Aigües del Llobregat (entre l’avinguda de la Primavera i l’avinguda d’Isabel la Catòlica, i entre el carrer de l’El·lipse i el carrer de Finestrelles), el carrer del Pintor Mestre i Castellví, el carrer de l’El·lipse (entre el carrer de les Aigües del Llobregat i el carrer de Llevant), el carrer de Finestrelles (entre el carrer de les Aigües del Llobregat i el carrer de Llevant), el carrer del Jardí (entre el carrer de les Bòbiles i l’avinguda del Torrent Gornal), el carrer de Martí i Blasi (entre el carrer de Cortada i el carrer de la Florida), el carrer de l’Alegria (entre l’avinguda de Ponent i el carrer de la Florida), el carrer de la Mare de Déu de Núria (entre el carrer de la Florida i el carrer de Font) i el carrer de les Bòbiles (entre l’avinguda de Ponent i el carrer de les Muses).

Amb l’acció Net i polit, es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. L’any 2017 es va fer a la ronda de la Torrassa, l’avinguda del Metro i la zona de vianants del Mercat de Santa Eulàlia.

L’actuació va continuar el 2018 a la Torrassa, amb la neteja integral de la ronda de la Via i dels carrers de Santiago Apòstol, d’Holanda i de Rafael Campalans; a Santa Eulàlia, als carrers de la Independència, de la Igualtat i de Natzaret i la plaça de Lola Anglada; a Can Serra, a l’avinguda de Can Serra, la plaça de la Carpa i el carrer de Pere Pelegrí; a Sant Josep, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan; i a Pubilla Cases, a l’avinguda de Tomás Giménez i els carrers de Covadonga i de Gravina.

L’any 2019 la neteja integral es va fer als carrers de Pujós i d’Occident, a Collblanc; al carrer de la Riera de la Creu, al Centre, i a l’entorn dels jardins de la Granota, a la Florida. L’any 2020 l’acció va afectar diversos trams del carrer de Pujós, de la Joventut, d’Orient i de París, a més dels jardins de Francesc Pedra i Lola Peñalver, al barri de Collblanc; i a Pubilla Cases, els treballs es van fer als carrers dels Naranjos i de la Pubilla Cases.

Més actuacions el 2021

L’any 2021, les actuacions es van reprendre a la Florida durant els mesos de gener i febrer a la zona delimitada per l’avinguda de Miraflors i els carrers de l’Enginyer Moncunill, de Martí i Blasi i de la Florida, que van incloure també els carrers de les Bòbiles, de Font i del Jardí; a Santa Eulàlia, el mes de març, als carrers del Mestre Carbó, de l’Uva, d’Àngel Guimerà i del General Prim; i entre març i abril, a Pubilla Cases, en la zona delimitada pels carrers de la Rosa d’Alexandria, de Marcel·lí Esquius, del Molí i de la Maladeta, que van incloure també els carrers de la Mina i de la Hierbabuena.

El mes d’abril també es van fer tasques de neteja integral de l’espai públic al carrer de Santiago Ramón y Cajal, l’avinguda del Metro i el pont de la Riera Blanca, al barri de Santa Eulàlia; i als passeigs de l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge i el carrer de França, al barri de Bellvitge.

El mes de maig l’actuació va arribar a trams dels carrers del Rosselló i d’Holanda, al carrer del Congost i als passatges del Xiprer i de Llopis, al barri de la Torrassa; i a sis carrers de les Planes, al voltant dels Blocs de la Florida.

Al mes de juliol, van ser objecte de neteja a fons 11 espais del barri de la Florida, amb accions en diversos trams del carrer de la Renclusa, el carrer de Diògenes, el carrer de les Aigües del Llobregat, el carrer de Finestrelles, l’avinguda de la Primavera, el carrer del Pedraforca, el carrer de Llevant, la plaça de la Granota, el carrer de l’El·lipse, el carrer d’Esteve Grau i l’avinguda de Miraflors.

Durant juliol i agost es va actuar en cinc carrers de Collblanc-la Torrassa: la totalitat del carrer de Rafael Campalans, de la ronda de la Via, del carrer de Pujós i del carrer del Doctor Martí i Julià, i el tram de la ronda de la Torrassa entre el carrer d’Albareda i el carrer de Rafael Campalans.

També tres zones de vianants de Bellvitge i Gornal van ser objecte a final d’agost i principi de setembre d’una actuació integral de neteja viària: el passeig de la Telefónica, el passeig de l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge i el passeig central de l’avinguda de Carmen Amaya.

A Santa Eulàlia, els mesos de setembre i octubre el Net i polit va arribar als carrers de la Independència, de la Igualtat, de Natzaret, del Mestre Carbó, de l’Uva, d’Àngel Guimerà i del General Prim. També a l’octubre es van netejar la travessera de Collblanc, al barri de Collblanc, i el carrer d’Almadén, al barri de Sant Josep.

I el mes de desembre van ser objecte d’una neteja integral cinc vies del Centre: els carrers de Josep Maria de Sagarra, del Mercat, de Santa Rosa, de Sant Roc i de Josep Prats; tres més de Sant Josep: els carrers del Mestre Candi, de la Muntanya i de Miquel Romeu; i 14 espais de Collblanc-la Torrassa: les places de Blas Infante i de Canalejas, el passatge d’Oliveras i els carrers de Terré, de Torns, de Martorell, de Vallparda, del Mont, de la Vinyeta, de Mistral, d’Albiol, de Cotonat, d’Antonio Machado i de Graner.

Les accions Net i polit de 2022 han començat aquest mes de gener a vuit espais de Santa Eulàlia: els carrers d’Enric Morera, de Bacardí, Modern i Transversal, les places dels Avis i de Pius XII, la placeta de l’avinguda del Carrilet entre els carrers del General Prim i d’Àngel Guimerà, i els trams dels carrers de Santa Eulàlia i d’Enric Prat de la Riba sota el pont de la Vanguard.

Per als pròxims mesos estan previstes noves actuacions de Net i polit, que arribaran a diversos carrers dels diferents barris de L’Hospitalet. A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que arriben a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.