Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Mobile World Congress 2024: l’Hospitalet inaugura el Village

Avatar photo
Tot i que oficialment el MWC no arrenca fins dilluns que ve, avui s’ha presentat l’espai d’oci i gastronomia que estarà al costat de la Fira

El Mobile World Congress 2024 ja comença a olorar-se a l’Hospitalet de Llobregat. Tot i que oficialment no comenci fins dilluns 26 de febrer, avui l’alcaldessa del municipi, Núria Marín, ha inaugurat el Village. Aquest espai d’oci i gastronomia – ja típic durant la celebració de la coneguda fira tecnològica – també oferirà experiències immersives i xerrades per a la ciutadania. Tot amb l’objectiu de posar al centre el projecte Hospitalet 6.0, basat en la innovació i transformació digital. La presentació també ha comptat amb el CEO de GSMA, John Hoffman. 

La plaça d’Europa serà el lloc que aplegarà aquest espai, que enguany ha optat per escollir la papallona com a fil conductor. L’elecció d’aquest insecte té la voluntat de representar la transformació digital en la qual està submergit l’Hospitalet. De fet, des del 2021 la ciutat va impulsar Hospitalet 6.0, una aliança entre l’Ajuntament i el Mobile World Capital per frenar la bretxa digital i potenciar el talent del municipi. 

John Hoffman ha volgut agrair a tots els presents la bona rebuda que sempre ha tingut a l’Hospitalet de Llobregat. “La ciutat és un gran exemple de lideratge de transformació digital”, ha expressat. I és que el MWC suposa un gran impacte econòmic per a la ciutat, un fet que Marín ha remarcat amb orgull i esperit d’acollida per a tots els assistents.

L’alcaldessa Núria Marín i John Hoffman durant la seva visita al Village. Font: Pablo Domènech

Digitalitzar els mercats

El recorregut pel Village ha començat per l’espai Chrysalis Lab, que recollia l’acte de graduació dels tretze nous formadors que donaran servei al Punt TIC del Centre Municipal La Florida-Ana Díaz Rico. Posteriorment, Marin i Hoffman han visitat l’espai Embryo. Allà ha sigut on s’ha aprofundit sobre l’estratègia de digitalitzar els mercats. Aquí diversos formadors explicaran a qui ho necessiti les eines bàsiques del telèfon mòbil. “Volem que la tecnologia sigui una oportunitat de present i futur pels joves. Són ells qui ens ajuden a fer que les persones que no han tingut formació digital no es quedin enrere. Sobretot la gent gran“, ha explicat Marín.

Seguint la línia d’unir experiències de persones joves i més grans, l’espai Chrysalis Lab acollirà activitats pensades per barrejar les dues generacions amb l’objectiu d’adaptar-se al món de les noves tecnologies. Finalment, la visita ha acabat amb ‘The Tiny Butterflies Corner‘, que durant el cap de setmana es convertirà en “un espai familiar per gaudir d’una experiència interactiva amb smart toys”.

Un dels espais del Village on es representa la imatge de la papallona. Font: Pablo Domènech

Així doncs, l’Hospitalet ja ho té tot llest per tornar a ser amfitrió del Mobile World Congress, la fira internacional sobre tecnologia més rellevant del món. I, per poder escalfar abans de la inauguració, el Village serà l’oportunitat per poder continuar lluitant contra la bretxa digital i potenciar la transformació digital. La música i l’oci acompanyaran aquesta barreja.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un muntanyenc de 73 anys per una caiguda de 70 metres

Notícia següent

Mor una dona atropellada per un camió al port de Barcelona

Notícies relacionades