Més d’un milió i mig d’euros per distribuir calçat esportiu falsificat a Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha desarticulat aquest dimecres una xarxa de distribució de falsificacions de calçat esportiu d’alta qualitat. Els agents han detingut a Barcelona els dos presumptes responsables de la trama i han bloquejat 13 comptes bancaris, tres comptes d’una plataforma de pagaments i sis pàgines web i han eliminat els seus perfils a les xarxes socials.

La intervenció policial arriba després que dues de les marques internacionals clonades presentessin una denúncia, en constatar la venda de falsificacions dels seus productes a través de diverses pàgines web. Segons ha indicat la Policia en un comunicat, els responsables de la trama van ingressar més d’un milió i mig d’euros en poc més d’un any d’activitat il·legal.

La investigació policial apunta que els detinguts haurien fundat dues societats a Barcelona, l’objectiu social de les quals era el comerç minorista a través d’internet. Les falsificacions, d’una alta qualitat, es venien a Espanya i a l’estranger a un preu similar al del mercat, per tal d’aparentar ser models originals.

Les còpies s’adquirien directament a proveïdors ubicats a la Xina i, posteriorment, s’oferien a internet, però sense necessitat d’emmagatzemar-les enlloc per així evitar que passessin per la custòdia dels responsables de la trama. Aquest model, anomenat “dropshipping”, resultava molt beneficiós per als culpables, segons la Policia, perquè no els calia comptar amb un espai per guardar els productes.