Més de 100 efectius d’emergències al simulacre de rescat del Telefèric de Montjuïc

El simulacre "més gran" dels seus 15 anys d'història, l'operatiu simulava el rescat de 41 persones que havien quedat atrapades dins de les 40 cabines del telefèric

El telefèric de Montjuïc de Barcelona, operat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha recreat el matí d’aquest dimecres el simulacre “més gran” dels seus 15 anys d’història amb més de 100 efectius de cossos d’emergència involucrats.

En concret, hi han participat 36 bombers de Barcelona; sis agents dels Mossos d’Esquadra; 11 integrants del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM); 10 membres de Protecció Civil; 26 agents de la Guàrdia Urbana; 15 del personal del telefèric; 10 de Parcs i Jardins, i 3 més de Barcelona Serveis Municipals, han informat TMB, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat en un comunicat conjunt.

L’operatiu simulava el rescat de 41 persones que havien quedat atrapades dins de les 40 cabines del telefèric, tots alumnes i professors de l’Institut Mollet, i l’evacuació s’ha reproduït de la manera “més realista possible” amb l’objectiu d’optimitzar la coordinació entre els agents implicats.

La incidència tècnica era una suposada fallada dels motors elèctric i tèrmic que provocava que parés la circulació de les cabines, i el sistema de rescat ha inclòs una cadena d’avisos entre les diferents agències per desenvolupar les tasques que eren previsiblement necessàries en cada fase.

A més, el pla ha afegit situacions “especialment delicades” que involucraven un cotxet de nadó, una cadira de rodes o un gos, i el SEM ha atès dues incidències simulades de salut.

El simulacre, que ha durat menys de les tres hores i mitjana establertes per la normativa, donarà pas a una segona fase, en la qual se cercaran conclusions que serveixin “per afinar al màxim els protocols de cara a una situació real”.