Les Garrigues presenta una proba pilot per atraure població als municipis petits i nuclis rurals

  Per a donar resposta a les mancances i necessitats de la població, i per a atreure nous veïns

  El secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial de la Generalitat, Xavier Fornells, i el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, han presentat el projecte pilot d’arrelament de població i garantia d’equitat territorial en petits municipis i nuclis rurals que Vicepresidència i la Conselleria de Polítiques Digitals posarà en marxa en set pobles dels Garrigues.

  Es tracta dels set municipis que formen l’agrupació Garrigues Altes: Bellaguarda; Bovera; La Granadella; Granyena de les Garrigues; Juncosa; El Soleràs i Els Torms, ha informat la Conselleria aquest dimecres en un comunicat.

  Per a donar resposta a les mancances i necessitats de la població, i per a atreure nous veïns, es prioritzarà el desplegament de la fibra i s’impulsarà la rehabilitació d’edificacions per a implantar habitatges o equipaments.

  El projecte busca, segons el departament, treballar “per la igualtat d’oportunitats, donar resposta a les necessitats de la població d’aquestes zones i atreure a nous veïns”.

  En conjunt, en els set pobles viuen 2.256 persones, la qual cosa representa una pèrdua de població del 24,1% en els últims 20 anys.

  Dels 104 sistemes urbans que delimita el planejament territorial català, el dels Garrigues Altes és el que més població ha perdut en aquest segle.