Mataró organitza la 0830X Block Party

L'acte comptarà amb actuacions i demostracions per part de joves de diferents disciplines de la cultura del hip-hop

La 0830X Block Party és un acte inspirat en les Block Parties dels anys 70 a la ciutat de Nova York, festes a l’aire lliure organitzades pels veïnats i en les quals va començar la cultura del hip-hop.

L’acte tindrà lloc de les 16 a les 24h al Parc Central i  comptarà amb actuacions de DJs (Dj Can i Dj Trapella), un taller de Graffiti, actuacions de dansa urbana a càrrec de ballarines de la ciutat (i amb la col·laboració de les escoles de dansa urbana Kinetic i La Nave), un espai de freestyle, un espai de micro obert i, per acabar, Showcases amb les actuacions de Basukinho, Sankki, K-Eme, Tribade i Elane.

El projecte “Energia urbana. Laboratori jove de cocreació” neix del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró.

El projecte s’ha plantejat des d’una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d’oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col·lectiu.

El tret de sortida del Laboratori d’Energia urbana va tenir lloc el novembre passat amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana. Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat. A partir de tot aquest procés s’ha creat una comissió de joves que, amb l’acompanyament de Versembrant i de tècniques municipals han anat configurant el format i continguts de la Block Party.

El procés de cocreació de tota aquesta  primera fase i l’organització dels tallers s’ha portat a terme amb la col·laboració i acompanyament de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica, mitjançant l’art urbà i el hip hop. El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.