Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

En marxa la rehabilitació del Parc de Can Buxeres de l’Hospitalet

Avatar photo

El projecte, que té un cost total d'1.080.000 €, servirà per impulsar l’accessibilitat, la cohesió social i el verd urbà

El Parc metropolità de Can Buxeres de l’Hospitalet de Llobregat serà més accessible, renovarà l’enllumenat, elements de mobiliari i restaurarà els elements arquitectònics patrimonials del Parc, així com es valorarà la vegetació singular del parc. Aquest mes ha començat la restauració patrimonial d’aquest espai verd que era una antiga finca agrícola transformada en casa d’estiueig de la noblesa catalana.

 

El projecte, elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, té un cost total d’1.080.000 €, dels quals 185.950 € corresponen a fons FEDER en el marc de foment del patrimoni cultural metropolità. El termini de finalització de les obres s’estima el juliol del 2023.

 

Els principals eixos d’actuació d’aquestes obres són els següents:

Recuperació del Passeig principal de plàtans d’accés al Palauet, tal com havia estat en el passat. D’aquesta manera adquirirà una identitat pròpia i es diferenciarà del camí paral·lel del Jardí Romàntic. Es renovarà el paviment, i es crearan noves zones d’estada amb mobiliari renovat.

 

Millora del drenatge del Passeig i reduir la superfície impermeable. Es captarà l’aigua per a la infiltració en el terreny, fet que afavorirà la recàrrega dels aqüífers. A més, la infiltració servirà per al reg de la vegetació més propera. Amb aquesta actuació a més es reduirà els problemes de saturació de la xarxa de clavegueram.

 

Restauració dels elements patrimonials i arquitectònics com són les balustrades de l’entorn del Palauet, i les fonts d’aigua potable. A més, se substituiran bancs, papereres i enllumenat de l’àmbit que es reurbanitza per adequar-los a les noves exigències en matèria d’accessibilitat, ergonomia i eficiència energètica.

 

Millora de la connectivitat i accessibilitat d’accés al Palauet, a partir de la connexió entre el jardí romàntic i el camí del Torrent de can Nyac. Actualment baixant pel torrent no hi ha una connexió accessible cap al Palauet.

 

Renovació de la xarxa d’enllumenat en tot l’àmbit del jardí romàntic. Un total de 123 punts de llum tindran tecnologia LED de baix consum, millorant l’eficiència energètica.

 

Millora de la vegetació singular. Es plantaran nous exemplars, s’extrauran algunes espècies invasores i s’adequaran espais i usos que l’envolten per fer valdre la natura urbana. A més, es milloraran també les instal·lacions de reg.

 

Fons FEDER i millora de la xarxa de parcs metropolitans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya van signar el 30 d’agost de 2017 un conveni de col·laboració per executar actuacions en el marc del Programa Operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020.

 

Un dels eixos d’aquest programa es basa en la Restauració i millora de la xarxa de parcs metropolitans amb valor patrimonial.

 

La xarxa de parcs metropolitans està formada per un total de 51 espais verds urbans. Dins d’aquesta xarxa trobem diversos parcs històrics, en els quals es conserven elements del patrimoni cultural i arquitectònic que, a banda de ser espais de trobada i de relació social, són espais d’identitat i de valor històric. Molts dels elements patrimonials, que distingeixen cada parc metropolità i atorguen un valor a cada un, han anat envellint i s’han anat deteriorant amb el pas del temps.

 

Amb els fons del FEDER, l’AMB i els ajuntaments metropolitans podran incidir en la conservació i protecció del patrimoni cultural i natural d’aquests parcs mitjançant la restauració dels seus elements arquitectònics patrimonials dels parcs històrics, incloent-hi la implantació d’elements amb valor ambiental i el desenvolupament d’activitats educatives.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven − 2 =

Notícia anterior

Pallarès col·loca una tanca a Reus amb el lema ‘Som Capital’

Notícia següent

Port Tarragona finalitza el vial perimetral de la ZAL

Notícies relacionades