L’Hospitalet aprova les modificacions per a la construcció del poliesportiu del Gasòmetre

Una moció reclama a la Generalitat de Catalunya que aporti els recursos materials i humans necessaris per reforçar l’atenció primària a la ciutat i dona suport al Pacte nacional per la salut pública

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat provisionalment el Pla especial urbanístic de desenvolupament per a la modificació dels paràmetres urbanístics del  futur poliesportiu del Districte III, que es construirà a la confluència dels carrers del Gasòmetre i de Santa Eulàlia i l’ avinguda del Carrilet. Aquest pla respon a la necessitat d’encabir una piscina en les instal·lacions de l’equipament, que no havia estat prevista en el projecte executiu del Poliesportiu Municipal Gasòmetre del 20 de març de 2018. L’acord s’ha pres amb el vot favorable de tots els grups i amb l’abstenció d’ERC.

En la proposta de Pla especial s’estableix un termini de 48 mesos, a partir de la publicació al DOGC de l’aprovació definitiva, per a la redacció del projecte, la licitació i l’adjudicació de les obres, i la construcció de l’equipament. El document preveu un pressupost estimat d’aproximadament 1.040 euros/m2.

Els veïns i les veïnes de Santa Eulàlia i Granvia Sud van participar, el novembre de 2019, en un procés participatiu per decidir la ubicació definitiva del nou equipament del Districte III, que substituirà l’actual poliesportiu del carrer de Jacint Verdaguer. El futur poliesportiu del Gasòmetre tindrà una superfície de 17.000 m2 i comptarà amb un pavelló poliesportiu de grans dimensions amb grades, dues piscines amb grades i circuit d’aigües, vestidors, sala d’activitats dirigides, servei de bar/restaurant i aparcament soterrat.

El Ple també ha aprovat destinar recursos procedents de diferents modificacions de crèdit a subvencionar i donar suport davant la greu situació generada per la Covid al comerç de la ciutat, a través de les seves associacions professionals (36.000 euros); a entitats sense ànim de lucre lligades a les activitats de lleure (70.346 euros), i a entitats culturals que mantenen viva la cultura a la ciutat malgrat la crisi sanitària (181.600 euros). També s’han destinat 414.000 euros al projecte de rehabilitació estructural de l’edifici consistorial i 150.000 euros a la redacció dels estudis previs del projecte de la Casa de la Música.

El Ple també ha donat llum verda al conveni de col·laboració acordat per la Junta General Extraordinària i Universal de la societat Fira 2000 SA, de 28 de novembre de 2019, que han de signar la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona per al finançament de l’ampliació i renovació dels espais firals de Fira Internacional de Barcelona.

Així mateix, ha donat el vistiplau a l’adquisició per part de l’Ajuntament de L’Hospitalet de 725 noves accions ordinàries, nominatives i representatives de la societat mercantil Fira 2000 SA, per un import total de 435.732 euros, tal com contempla el conveni de col·laboració 2015-20.

Mocions 

El Ple ha aprovat, a proposta del PSC i L’HECP-ECG, amb els vots a favor de C’s i PP i l’abstenció d’ERC, una moció que reclama a la Generalitat de Catalunya que aporti els recursos materials i humans necessaris per reforçar l’atenció primària, imprescindible per aturar la propagació de la pandèmia. El text insta la Conselleria de Salut al retorn immediat a la normalitat dels serveis d’atenció mèdica primària, amb la reobertura plena quant a horaris i serveis de forma presencial dels CAP del municipi, així com la recuperació de l’atenció pediàtrica a tots els CAP de la ciutat i l’atenció pediàtrica d’urgència 24 hores al CUAP Pura Fernández. La moció també dóna suport a les mobilitzacions que s’estan produint en el sector sanitari.

Per últim, insta el Govern de la Generalitat a tirar endavant el Pacte nacional per la salut pública que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat, el passat 9 d’octubre, i que té com a objectius garantir que no hi hagi més retallades en el sistema de salut; dotar la sanitat d’un pressupost que correspongui el 7 % del producte interior brut català; reforçar l’atenció primària i comunitària; dignificar la professió sanitària, i reforçar les polítiques de salut pública per promoure models de vida més saludables.

A proposta del grup municipal de Cs, ha tirat endavant per unanimitat la moció de reconeixement social i laboral al personal del servei d’atenció domiciliària (SAD) i als treballadors de les residències de L’Hospitalet que han estat a primera línia de la lluita contra la Covid.

També han prosperat els dos textos presentats per L’HECP-ECG: el primer, de solidaritat i suport a la família de Pedro Álvarez, i el segon, per reclamar la reubicació urgent i l’acollida digna de les persones refugiades al campament de Moria, a les illes gregues, desprès de l’incendi que el va destruir.

Finalment, el Ple municipal també ha aprovat la moció presentada pel PP que demana a l’equip de Govern municipal accelerar la modificació del reglament que permet als quioscos exhibir publicitat comercial.