El festival Zoom d’Igualada atorga el Premi d’Honor al periodista Jordi Évole

Destaquen que és un "referent de la televisió de qualitat" i que sap adaptar-se als format televisius en cada temps

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya atorgarà el Premi d’Honor al periodista, presentador i guionista Jordi Évole. El guardó s’entregarà en la gala virtual de cloenda del certamen, que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre. La direcció del festival ha decidit reconèixer Évole per ser un “referent de la televisió de qualitat, reinventant-se i adaptant els formats televisius a cada temps”.

En la vessant més periodística, destaquen la seva “cerca de la veritat que l’ha convertit en sinònim de qualitat”. Pel certamen, la firma de Jordi Évole és avui “garantia de professionalitat”. El Festival Zoom se celebrarà del 24 al 29 de novembre en format virtual a través de la plataforma ‘Zoom Live’.

Pel que fa a treballs recents del periodista, el Zoom Festival s’ha fixat en els ‘Especial coronavirus’ de Lo de Évole, “una aposta per la part més personal i íntima en aquest format d’entrevistes confinades, amb converses amb persones anònimes però també amb personatges coneguts, com Rosa Maria Sarda, l’expresident uruguaià Pepe Mujica o la cantant Rosalía”.

Évole, amb una amplia trajectòria a televisió, ha passat per diversos programes de la productora El Terrat, com ‘La cosa nostra’ o ‘Buenafuente’. Si bé va fer el salt com a “periodista de referència” amb el programa ‘Salvados’, de La Sexta.

En aquest espai, Évole hi va portar personatges com el president de Veneçuela Nicolàs Maduro, o el Papa Francesc. El 2015, Jordi Évole va fundar la productora Producciones del Barrio, juntament amb Ramon Lara. Com a darrer treball, destaca la producció ‘Eso que tú me das’, el documental sobre Pau Donés, produït per Atresmedia i Producciones del Barrio i distribuït per Warner Bros España.

El Zoom Festival és el certamen internacional que dona visibilitat als continguts audiovisuals en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals.

La Secció Oficial del festival recull propostes de ficció, programes d’entreteniment, informatius, culturals i divulgatius o esportius, que opten als Premis Zoom. El festival Zoom també premia els continguts audiovisuals a les xarxes socials, amb els premis Millor Youtuber i Millor Instagramer.