L’Hospital de Mollet del Vallès ampliarà l’àrea d’Urgències amb 500 metres quadrats nous

L'espai té previst donar resposta a les demandes d'atenció urgent i a les noves necessitades sorgides de la pandèmia

L’Hospital de Mollet del Vallès ampliarà l’àrea d’Urgències amb 500 metres quadrats de nova planta, fet que suposa incrementar l’espai destinat a aquest servei en un 50%. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la covid-19.
Els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, deu més que els actuals, i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra, mentre que es destinaran 400.000 euros per a l’equipament.
La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, han visitat aquest dijous l’hospital i els espais on s’ha de fer l’ampliació. Segons Vergés, és necessari adequar les instal·lacions a la nova realitat i a les necessitats del territori, donat que la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia “amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania”.

Monràs ha recordat que la petició d’ampliar el servei a l’hospital ve de lluny, un equipament de referència per a 165.000 habitants.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. La nova estructuració d’Urgències preveu dos boxes i dos punts de tractament per a pediatria, sis boxes per a traumatologia, cinc boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i un box de seguretat.

Per poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia, s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de nivell I, i s’incorporaran dos espais de pressió negativa.