L’alcalde de Cabrera de Mar titlla d'”improcedent” l’actuació de la Guàrdia Civil

Jordi Mir defensa la legalitat del canvi d'usos que s'estava tramitant a Villa Bugatti i nega la conxorxa

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, assegura que les detencions de dimecres a l’Ajuntament, en el marc de l’operació Volhov contra empresaris afins al procés independentista, van ser del tot “improcedents”.

En declaracions a l’ACN, Mir recorda que “no hi havia cap ordre judicial” perquè el detinguessin i defensa que la Guàrdia Civil només hauria pogut demanar la documentació sobre Villa Bugatti que buscava.

En relació al canvi d’usos de la finca, l’alcalde afirma que tota la tramitació s’havia fet de manera correcta i amb l’aval de tots els informes tècnics i jurídics preceptius. Mir nega així qualsevol conxorxa amb el també detingut i exconseller d’ERC, Xavier Vendrell, que és qui s’hauria beneficiat del tràmit urbanístic.

Jordi Mir, que va estar unes hores detingut juntament amb el regidor d’Urbanisme, Enric Mir, i l’arquitecte municipal, Ramon Vilà, ha explicat que les úniques converses amb Vendrell en què es basa l’acusació fan referència a l’acceleració dels terminis del tràmit urbanístic del canvi d’usos de Villa Bugatti.

“El que es pretenia és que l’Ajuntament i la Generalitat fossin àgils en la tramitació, sense saltar-se en cap cas la llei”, detalla l’alcalde. Mir ho justifica apel·lant als calendaris que condicionen l’obertura d’una escola: “Si no està llesta al setembre s’ha d’esperar al curs següent. D’aquí venien una mica les presses”.

El canvi d’usos va passar el tràmit de l’aprovació inicial al febrer, en un ple municipal amb nou vots a favor, una abstenció i cap vot negatiu. Per poder consumar el projecte, però, calia encara passar el tràmit de la Generalitat perquè es fes l’aprovació definitiva de la modificació urbanística.

En aquest sentit, l’alcalde nega que existís cap conxorxa il·legal amb Xavier Vendrell i que l’interès del municipi per acollir el projecte de l’exconseller d’ERC era el vessant social de l’escola, ja que es tractava d’un centre d’educació especial per a infants amb dificultats d’aprenentatge.

De fet, el mateix Mir explica que els propis agents de la Guàrdia Civil que els van custodiar durant el registre a l’Ajuntament “es donaven compte que no hi havia per on agafar-ho”. L’alcalde diu que van rebre un bon tracte i que van “compartir moltes coses” amb els policies: “Poc menys que em van demanar disculpes. Ho feien perquè els obligaven”.

L’Ajuntament de Cabrera de Mar ha fet també un comunicat on qualifica les detencions d'”innecessàries i arbitràries” i defensa que la gestió dels tràmits urbanístics de Villa Bugatti “ha estat sempre transparent i correcte”. Pel que fa a l’operació policial, el consistori assegura que va suposar un “espectacle denigrant exagerat”.

Els 40.000 euros del regidor d’Urbanisme

En conversa amb l’ACN, Jordi Mir també ha donat detalls d’una de les curiositats de l’escorcoll, com va ser la troballa de prop de 40.000 euros en efectiu al despatx del regidor d’Urbanisme, Enric Mir. Segons ha explicat l’alcalde, aquests diners eren del regidor i en cap cas estan vinculats a al gestió municipal, sinó a una operació immobiliària privada. L’alcalde explica que el regidor havia de fer aquell dia la paga i senyal d’uns terrenys on pretén fer-s’hi una casa, després que l’estiu passat hagués venut la seva.