L’Ajuntament de Mollet col·labora amb el projecte Cap Infant Sense Conte

Avatar photo

L’Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha adherit a la iniciativa Cap Infant Sense Conte amb l’objectiu de fomentar l’hàbit i el gust per la lectura des de ben petits i estimular la imaginació i la creativitat dels infants de Mollet. Amb aquest propòsit, el curs 2013 – 2014, dos professors de secundària van iniciar al Vallès Oriental aquest projecte literari amb la publicació del primer conte: El gat Romeu i el bosc màgic. Davant la bona acollida que va tenir, des d’aleshores s’ha publicat un conte cada any fins a arribar a la novena edició d’enguany en la qual es publicarà el conte Compte amb el llop.

Aquest projecte educatiu, cultural i social pretén que els més petits sàpiguen apreciar el valor i el gust per la lectura i els ajudi a enriquir el vocabulari, a millorar la comprensió lectora, la concentració, les habilitats lingüístiques o l’èxit escolar. Un altre motiu de la creació del projecte és aconseguir que tots els infants tinguin exemplars de contes inèdits, puguin gaudir-los, divertir-se amb ells i pintar-los dels colors que vulguin, ja que les il·lustracions no estan pintades perquè cada infant els personalitzi al seu gust, segons la seva imaginació.

Segons el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mollet, Raúl Broto Cervera, “aquesta és una de les iniciatives adreçades als nostres infants que més il·lusió ens fa des de l’Institut Municipal Educació a l’hora de posar-la en pràctica, ja que, més enllà de fomentar la lectura i estimular la creativitat, es tracta d’educar en la diferència, de treballar en equip, de cooperar o de sumar esforços”. Broto ha afegit que “la nostra previsió és subministrar al voltant de 1.100 exemplars, un per a cada nen i cada nena de 2n i 3r de primària de les escoles de Mollet”.

Per la Regidora d’Infància, Núria Muñoz Herrera, “Aquest projecte vol fomentar el gust per la lectura i donar accés a la cultura a tots els infants de Mollet. Democratitzar la cultura i posar-la a l’abast de tothom. La iniciativa s’emmarca, tal com estableix la Convenció sobre els Drets de l’Infant, a vetllar pel dret a una vida digna, al lleure i al joc, i a la participació en activitats culturals i artístiques de tots els infants i adolescents.

La iniciativa es va engegar en petit format al Vallès Oriental amb la distribució de 5.000 exemplars i, actualment, es distribueixen a tota Catalunya. El passat St Jordi, gràcies a les col·laboracions econòmiques d’ajuntaments, empreses i fundacions, es van imprimir 25.000 exemplars i es van fer arribar a 35 hospitals de Catalunya amb servei de pediatria, a 2000 escoles, biblioteques, entitats socials, culturals i educatives, empreses i ajuntaments col·laboradors, entre d’altres.

Ara ja s’està preparant el que serà el 9è conte del projecteCompte amb el llop, que es publicarà aquest Sant Jordi. La previsió és imprimir-ne 50.000 exemplars, una xifra mai assolida fins ara, a finals d’aquest mes de març per poder fer-ne la distribució, entre d’altres, a hospitals, biblioteques, col·laboradors, entitats o centres educatius, i enguany, com a novetat, també fer-ho als CAP’s i als centres de menors tutelats.

Els contes no es venen, ja que el seu cost es finança amb aportacions econòmiques d’empreses, ajuntaments o institucions, entre d’altres.

Presentació a Mollet

L’autor i coordinador del projecte, el Sr Toni Argent Ballús, serà el dissabte 15 d’abril a les 12 h a la Biblioteca de Can Mulà- Jordi Solé Tura on es convidarà a la ciutadania a conèixer el projecte i es repartiran exemplars signats pel propi autor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × three =

Notícia anterior

Nombroses millores a la Creu Alta i Can Puiggener: Carrers, parcs i espais verds

Notícia següent

Tarragona obre el termini per sol·licitar una parada a la Rambla per Sant Jordi

Notícies relacionades