Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Nombroses millores a la Creu Alta i Can Puiggener: Carrers, parcs i espais verds

Avatar photo

Entre els projectes hi ha la transformació del carrer Major, la plaça de les Escaldes-Engordany, la posada al dia dels jocs infantils, la plantació de 255 arbres, la pavimentació de carrers i la millora de l’enllumenat

La transformació de l’espai públic del districte 2 — barris de la Creu Alta i Can Puiggener– ha comportat nombroses millores als carrers, places i parcs públics d’aquestes zones de la ciutat. Entre els projectes que s’han dut a terme, hi ha la transformació del carrer Major, la plaça de les Escaldes-Engordany, la posada al dia dels jocs infantils, la plantació de 255 arbres, la pavimentació de carrers i la millora de l’enllumenat.

Entre les actuacions destaca la transformació del carrer Major, un dels punts amb més moviment de persones dins del barri de la Creu Alta. Les obres han permès pavimentar el carrer a un sol nivell, de manera que el ferm coincideixi amb el nivell de cota de la vorera i amb l’espai de la plaça de la Creu Alta. Així, s’ha guanyat un espai accessible adjacent a la plaça, que ha passat a ser de prioritat per a vianants, garantint l’accés de vehicles a guals.

Un altre dels punts on s’ha actuat és la plaça de les Escaldes-Engordany. Els treballs han millorat l’accessibilitat a aquest espai, amb la reparació del paviment i la creació de tres rampes per substituir els esglaons, l’adequació de reixes d’embornals, així com la instal·lació d’una barana als dos esglaons d’entrada a la plaça pel carrer de Francesc Bellapart. També s’ha pintat el mur exterior, els bancs i la font. Quant a la millora de la vegetació, s’hi han retirat els arbres morts o en mal estat i s’hi han plantat 4 nous exemplars i més de 200 unitats d’arbustiva i s’ha renovat la xarxa de reg.

Renovació integral de ferms i voreres

Dins el pla de posada a punt dels ferms i voreres a tots els barris de la ciutat, s’han renovat íntegrament els ferms dels carrers de Gibraltar, de las Navas, de Fontanet i de Cartago i també dels passatges de Gertrudis Artigas i de la Vinya.

Pel que fa a les voreres, s’ha actuat de forma integral al carrer d’Oliver, a la carretera de Prats de Lluçanès o a la ronda de Maria Gispert.

Més accessibilitat

Entre les millores d’accessibilitat al districte, s’han iniciat les obres per millorar els accessos al parc del Taulí, a la cruïlla de la Gran Via amb carrer de Sant Maties. Les actuacions inclouen la supressió del pas soterrat i l’eliminació de barreres arquitectòniques i la instal·lació d’un nou pas de vianants per afavorir la seguretat en l’arribada a la porta principal de l’hospital.

Altres actuacions destacades que s’han dut a terme són la pacificació tàctica del carrer de Sant Domènec, la millora de l’accés a la zona esportiva de Can Puiggener i la renovació de les voreres entorn la plaça del Sastre.

Posada al dia de 15 àrees de jocs infantils

Per aconseguir espais públics de qualitat, també s’ha treballat en la posada al dia dels jocs infantils. En concret s’ha actuat en 15 places del districte: Primer de Maig, Àvies i Avis, Taulí, Envalira, de la Creu Alta, Dolors Viñas, Pep Ventura, Isabel Vila, Tallarets, Carrasco i Formiguera, Rodríguez Hurtado, Alexandria, Jonqueres, Usatges i Parc Taulí.

Un exemple destacat és el parc infantil de la plaça del Primer de maig, a Can Puiggener. Es tracta del primer de tot Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats. Així, tots els jocs d’aquesta àrea estan fets reutilitzant xarxes de pesca recuperada del mar.

D’altra banda, pròximament es faran diferents accions de millora per afavorir la mobilitat en entorns escolars.

255 nous arbres

El projecte de millora de l’arbrat, emmarcat en l’estratègia Sabadell Més Verda, ha inclòs la plantació i renovació de 255 unitats a la Creu Alta i Can Puiggener. Per exemple, s’ha actuat a la ronda de Zamenhof i als carrers de Vilarrúbias, Pi i Maragall, Pare Rodés o Francesc Layret, entre altres.

D’altra banda, també s’han dut a terme millores en l’arbrat i els espais verds de l’avinguda de Francesc Macià. Entre els treballs, hi ha la substitució d’alguns arbres de l’avinguda per afavorir el creixement dels exemplars sans, la replantació dels parterres i la millora del talús de l’aparcament per afavorir el drenatge d’aigua pluvial.

Millores en l’enllumenat a una seixantena de carrers

La renovació de l’enllumenat de tota la ciutat s’emmarca en el conjunt d’accions impulsades per afavorir l’estalvi i l’eficiència energètica. En aquest sentit, al districte 2 s’han substituït per LED prop d’una seixantena de carrers com les avingudes de Francesc Macià, Josep Tarradellas o l’Onze de Setembre, els carrers de Florit, Algesires, Anníbal, Archidona, Antoni Forrellad, Vilarrúbias o Gibraltar, entre molts altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − 4 =

Notícia anterior

Liberals pretén impulsar models de negoci relacionats amb la intel·ligència artificial

Notícia següent

L’Ajuntament de Mollet col·labora amb el projecte Cap Infant Sense Conte

Notícies relacionades