La Guàrdia Urbana reprèn les sessions d’educació viària a les escoles i al parc infantil de trànsit

El curs passat van haver d’interrompre a causa de la suspensió de les classes presencials per l’estat d’alarma de la Covid-19

PARC DE TRÀNSIT

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet ha reprès el programa d’educació viària als centres educatius de la ciutat, que es va haver d’interrompre el curs passat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Amb la declaració de l’estat d’alarma, el març de 2020 es van suspendre totes les activitats escolars presencials, i durant el primer i el segon trimestre d’aquest curs s’ha mantingut la suspensió de les sessions com a mesura preventiva per evitar el risc de contagis.  

Davant l’evolució positiva de la incidència de la pandèmia i la voluntat de prestar el servei, des del passat mes d’abril s’ha reprès l’activitat presencial del programa d’educació viària, que es mantindrà fins a finals de curs amb 126 sessions programades i la participació de 3.150 alumnes de 20 centres educatius.  

Així, durant l’abril la Guàrdia Urbana ha realitzat ja sessions en deu centres: Escola Pep Ventura, Escola Josep Maria Folch i Torres, Escola Busquets i Punset, Escola Pau Sans, Escola Santiago Ramón y Cajal, Escola Josep Janés, Institut Escola Pere Lliscart, Institut Bellvitge, Escola Santa Marta i Col·legi Sant Gervasi. En total, a l’abril s’han fet 46 sessions, en les quals han participat 1.150 alumnes.  

A més, el 14 de maig es reprendran les activitats complementàries al parc infantil de trànsit de la Feixa Llarga, que també havien estat suspeses. És previst que fins al mes de juny s’hi realitzin nou sessions. Aquesta instal·lació a l’aire lliure, que es va obrir a finals de 2019, té una superfície de 3.600 m2 amb un circuit delimitat per carrils en el qual hi ha instal·lats senyals viaris, ideat perquè els infants circulin amb bicicleta i coneguin les normes bàsiques de trànsit seguint les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana responsables de l’activitat.                                                                                    

La formació en educació viària, que s’adapta a les diferents edats de l’alumnat, busca de forma lúdica conscienciar els infants del risc que suposa el trànsit i fomentar alternatives de mobilitat segura i sostenible.