La Guàrdia Urbana reprèn els controls per vigilar l’ús dels patinets elèctrics

Es vigila que els conductors no circulin per les voreres ni zones de vianants, no utilitzin telèfons mòbils ni auriculars i que facin un ús unipersonal i responsable del patinet elèctric

La Guàrdia Urbana ha reprès aquest mes d’octubre els controls a l’espai públic de la ciutat per vigilar la conducció dels patinets elèctrics, arran de l’increment de les queixes ciutadanes pel mal ús d’aquests vehicles de mobilitat personal.

Les tasques de control se centren principalment als llocs de més gran afluència de persones, on l’ús incorrecte dels patinets pot ocasionar accidents i problemes amb els vianants. 

Així, en el que portem de mes s’han realitzat una dotzena de controls al carrer del Progrés, la plaça de la Mare de Déu del Pilar, l’avinguda del Metro, la plaça d’Eivissa, el parc de la Serp, el parc de la Cabana i l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. 

En aquestes actuacions s’han controlat 207 patinets elèctrics, s’han identificat 51 conductors, s’han imposat 50 denúncies, s’han immobilitzat dos vehicles i han estat sancionades tres persones per desobediència. Les infraccions més habituals són conduir a una velocitat superior a la permesa, circular per zones de vianants i usar auriculars. 

La Guàrdia Urbana va dur a terme a principi d’any una campanya —inicialment informativa i posteriorment sancionadora— de control dels patinets elèctrics, i en el que portem d’any han estat denunciats a la ciutat més de 600 conductors d’aquests vehicles de mobilitat personal.   

La majoria d’aquestes sancions, de 80 a 200 euros, són per no respectar el semàfor vermell, conduir de manera negligent, usar auriculars, circular per zona de vianants o voreres, anar més d’una persona al vehicle, no obeir el senyal de direcció prohibida, no portar llums de nit i circular en zig-zag entre vehicles o vianants.  

També s’han imposat sancions de 500 euros per conduir de manera temerària, i de 1.000 euros per circular amb una taxa d’alcohol superior a la permesa o amb presència de drogues a l’organisme.