La Guàrdia Urbana decomissa 42.000 mascaretes no homologades i 800 tests d’antígens falsificats

Durant la inspecció del local també es van localitzar més de 5 quilos de marihuana destinada a la venda

Agents de la Unitat Territorial de l’Eixample de la Guàrdia Urbana de Barcelona van decomissar 42.000 mascaretes no homologades, 809 tests antígens no homologats i presumptament falsificats/modificats i 5,5 quilos de marihuana en un local del barri del Fort Pienc. Durant l’actuació també es va detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i una tercera ha quedat investigada per un delicte d’estafa, contra la salut pública i falsedat documental.

Els fets van tenir lloc dilluns quan els agents van observar que dins d’un establiment els treballadors no portaven la mascareta posada i no respectaven altres mesures sanitàries. Quan accedeixen al local observen que no porta a terme l’activitat per la qual disposa de llicència i també comproven que en el seu interior hi ha una gran quantitat de caixes de cartró mal col·locades.

Davant dels indicis que dins del local s’estigués portant a terme alguna activitat no permesa els agents van procedir a la revisió de les caixes emmagatzemades. En el seu interior localitzen un total de 42.000 mascaretes KN95 en sobres sense el número de lot, data de caducitat ni certificat CE, i 100 sobres que si disposen de l’anagrama CE. Aquest fet podria significar que el que es pretenia era manipular les mascaretes per fer-les passar per un producte homologat.

Els agents també van localitzar dues caixes i una bossa amb un total de 809 tests d’antígens on no coincidia el número de lot amb els articles de l’interior i sense el marcat de la CE.

Durant la inspecció un dels responsables del local es va dirigir a un altell i va manipular unes bosses. Quan els agents van comprovar el contingut de les bosses van descobrir sis paquets que contenien 5,5 quilos de marihuana destinats a la venda.

Davant de tots aquests fets els agents van procedir a la detenció de dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i una tercera ha quedat investigada per un delicte d’estafa, contra la salut pública i falsedat documental i a la intervenció de tot el material localitzat.