La Generalitat instal·larà sis sonòmetres al voltant de l’Aeroport de Sabadell

La Generalitat ha licitat la instal·lació de sis sonòmetres a Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès (Barcelona) per fer un seguiment acústic de l’activitat de l’Aeroport de Sabadell (Barcelona), ha anunciat aquest dimarts en un comunicat.

Amb un pressupost de 55.400 euros, els sonòmetres permetran obtenir registres continus de l’activitat de la infraestructura aeroportuària i les tasques d’instal·lació duraran aproximadament 12 mesos.

El Govern va proposar col·locar una xarxa d’aquests aparells per obtenir informació “precisa i contínua” dels nivells acústics i se situaran als diferents municipis afectats.

La licitació ha avançat gràcies a un acord de la comissió de seguiment de l’Aeroport de Sabadell, format per, entre d’altres, per les localitats de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sant Quirze i Sabadell (Barcelona).

Des del 2018, la Generalitat disposa d’un centre de monitoratge d’infraestructures aeronàutiques que recull informació sobre l’activitat, soroll i meteorologia dels aeròdroms de la Cerdanya (Girona), Igualada-Òdena (Barcelona) i de l’Heliport de Tírvia (Lleida).

A més, es troben en fase d’integració a l’Aeroport de Sabadell i als de Lleida-Alguaire, Anddorra-la Seu i l’Heliport de Tremp (Lleida).