La benzina pels núvols: un camioner paga 700€ a Sant Vicenç dels Horts

El conflcite a Rússia ha fet que totes les gasolineres de l'Estat tinguin uns preus molt elevats, en aquest cas estava a 2,109 € el litre

La crisi entre Ucraïna i Rússia ha elevat el preu d’una gasolina que ja pujava abans que s’iniciés la guerra. Concretament, ja és la quarta setmana que els carburants a Espanya baten nous rècords.

Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, ha alertat que la situació de guerra a Ucraïna “canvia totalment l’escenari econòmic”, que ha admès que “venen temps difícils”.

En una entrevista a Televisió Espanyola també ha avisat que cal “preparar-se per a una inflació més persistent” i “important” del que es pensava, que pot suposar un “alentiment” del creixement de l’ocupació, ha afegit.

Un dels casos més sonats a les xarxes ha sigut el d’un camioner a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). A l’hora de posar benzina al seu vehicle, ha hagut de pagar 701,35€. Això es deu al fet que el preu es troba a 2,109 € el litre.

El creixement del preu també ha produït la demanda d’una rebaixa de l’IVA a la gasolina. Actualment, és del 21% i el demanarien al 10%. Una tècnica que ja es va aplicar a la llum.

Però no és l’únic cas. A altres gasolineres com una de Palamós, tots els carburants es trobaven a més de 2€. Uns preus que cada vegada es pot permetre menys gent a Espanya i que tenen una tendència a l’alça.