Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Les infraestructures centren la segona de les Jornades sectorials de Sabadell

Avatar photo
La jornada ha comptat amb presència de l’alcaldessa de Sabadell,  Marta Farrés, i diferents representants polítics i tècnics del consistori

El Centre de Formació de Cal Molins ha acollit aquest matí la segona  de les jornades sectorials impulsades pel govern municipal i adreçades als principals agents econòmics i socials per tal d’assolir grans acords en temes estratègics de ciutat. En aquesta ocasió, la  trobada s’ha centrat en les infraestructures, tot abordant qüestions  vinculades a la xarxa viària, amb projectes com el Portal Sud i la  Ronda Nord; i ferroviària amb el túnel d’Horta o la línia orbital, entre  altres qüestions.  

Durant la trobada, ajuntament i entitats econòmiques s’han  compromès a buscar el màxim consens possible per posicionar-se conjuntament sobre propostes concretes per tirar endavant les  infraestructures viàries i ferroviàries i marcar els objectius de la ciutat  en aquests àmbits. 

Els agents econòmics elaboraran propostes concretes que faran  arribar a l’Ajuntament. Per la seva banda, els tècnics municipals  estudiaran la viabilitat d’aquestes propostes i es preveu que en  transcurs de les setmanes vinents es faci una posada en comú amb  la voluntat d’intentar arribar al màxim consens possible.

En paraules de l’alcaldessa, Marta Farrés, “la bona salut de les  empreses afavoreix que hi hagi llocs de treball i això repercuteix  en el benestar de la ciutadania. Contribuir al desenvolupament  d’empreses i indústries forma part també de les polítiques  socials. Per això – continua Farrés – treballem al costat del teixit  econòmic i, entre altres línies d’acció, treballem per la millora de  les infraestructures actuals i la dotació d’altres que afavoreixin la  competitivitat i el naixement, creixement i consolidació  d’empreses a la ciutat”.  

Entre els projectes que s’hi han abordat durant la jornada d’avui, s’ha  parlat del Portal Sud que s’està construint i renovarà completament  aquest accés de la ciutat i de les gestions fetes per agilitar la  construcció de la Ronda Nord, una infraestructura clau per a la  connexió entre Terrassa, Sabadell i Castellar, per obrir la comarca al  Baix Llobregat i que a nivell de ciutat permetrà abordar la pacificació  de la Gran Via i descongestionar l’avinguda d’Estrasburg. També s’ha  abordat la futura construcció d’una rotonda a la Ronda Ebre, que  facilitaria la mobilitat al polígons.  

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, s’ha tornat a reivindicar el Túnel d’Horta ferroviari, que proporcioni un nou corredor dins la  comarca, amb pas per Cerdanyola i el Parc Tecnològic del Vallès,  connecti amb La Sagrera i espais estratègics com el 22@ i contempli  un enllaç entre Terrassa i Sabadell, que donaria servei a l’oest de la  ciutat. Així mateix s’ha insistit en la necessitat d’una línia orbital  ferroviària que connecti els municipis de la segona corona  metropolitana, entre Mataró i Vilanova, tot passant per Granollers,  Sabadell, Terrassa, Martorell i Vilafranca. Des de la ciutat, també es  continua treballant per la nova estació de Rodalies a Can Llong i  reclamant la connexió directa de Sabadell amb l’Aeroport de  Barcelona. 

També s’ha acordat fer una altra trobada sobre nous terrenysd’usos  industrials, que es farà al setembre. 

La jornada ha comptat amb presència de l’alcaldessa de Sabadell,  Marta Farrés, i diferents representants polítics i tècnics del consistori. Per part dels agents econòmics i socials, hi han assistit membres del  Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC),  Petita i Mitja Empresa de Catalunya (PIMEC), la Cambra de Comerç de Sabadell, Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de  Treballadors (UGT), com a membres de la Taula per al  Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell. També hi  han pres part la Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants i  Fundació per la Indústria, AEP Sabadell (empresaris dels polígons),  l’ADENC i representants de col·legis professionals, entre altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Molina proposa incrementar la protecció del Delta de l’Ebre establint aliances

Notícia següent

Díaz planteja les europees com un plebiscit per a Feijóo: “Vostè caduca el 9 de juny”

Notícies relacionades