Divendres, 17 de maig de 2024
És notícia

Torre Barrina presenta l’exposició “Enciclopèdia de dones STEAM”

Avatar photo

Comptarà amb dues visites guiades adreçades a estudiants i visites lliures obertes al públic general

Torre Barrina ha inaugurat avui l’exposició “Enciclopèdia de dones STEAM”, una mostra dels continguts dels primers volums d’aquesta obra, encara inèdita, que reuneix professionals rellevants en l’àmbit científic. S’emmarca dins les activitats amb motiu del 10è aniversari de l’equipament i es podrà visitar durant tot el mes d’abril.

Més endavant, al voltant de l’exposició, s’organitzaran dues visites guiades: el 18 i 25 d’abril, amb escoles i instituts, respectivament. Així mateix, en el marc de les Festes de Primavera de L’Hospitalet es duran a terme visites lliures, amb inscripció prèvia, el 20 i 21 d’abril, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

L’exposició reuneix dinou dones científiques rellevants en els seus àmbits respectius de les STEAM. Cada panell mostra un retrat il·lustrat de la protagonista amb una explicació de les seves publicacions, patents i descobriments. Les protagonistes d’aquesta exposició són les ambaixadores d’un col·lectiu molt nombrós d’investigadores científiques, inventores, creadores i pensadores amb perfils de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

L’enciclopèdia serà un document viu que anirà incorporant nous noms i noves històries de dones rellevants. A tall d’exemple, entre les nombroses dones STEAM trobem Alicia Casals Gelpí, experta en robòtica aplicada a la medicina; Elisabet Prats Alfonso, doctora en química, creadora d’un dispositiu que “permet mapejar àrees del cervell amb un rang de freqüència més ampli”, i Josefina Castellví Piulachs, especialitzada en microbiologia marina i que ha participat en trenta-sis campanyes oceanogràfiques, entre les quals les expedicions internacionals a l’Antàrtida que va dirigir entre 1986 i 1994.

Les autores de l’exposició són l’hospitalenca Sandra Uve, il·lustradora, escriptora i divulgadora científica amb perspectiva de gènere, i Núria Salán Ballesteros, química metal·lúrgica, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Casa Pairal de la Massana amplia horaris

Notícia següent
Cartell Escenes Locals 2023

El cicle Escenes Locals portarà 11 espectacles a Terrassa

Notícies relacionades