Salut posa en marxa el nou CAP Alhambra a l’Hospitalet de Llobregat

L'equipament entrarà en funcionament el pròxim dilluns amb unes instal·lacions renovades

Un dels espais del nou CAP Alhambra de l'Hospitalet de Llobregat. CEDIDA

Salut posa en marxa un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), amb un increment de l’espai destinat a les consultes. L’equipament obrirà les portes el pròxim dilluns 30 de novembre substituint l’antic centre amb unes infraestructures sanitàries més modernes. El Departament de Salut ha planificat i finançat el nou CAP, situat al carrer de l’Alhambra 20 de l’Hospitalet. Pel que fa a la seva gestió, aquesta estarà en mans de l’Institut Català de la Salut (ICS). La població de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia Nord (més de 20.000 persones) fins ara era atesa per l’Equip d’Atenció Primària al CAP Mossèn Cinto Verdaguer.

L’inici de l’activitat del nou CAP, construït a un solar cedit per l’ajuntament del municipi, representa un augment de més del doble dels metres quadrats d’espais assistencials. L’espai respon a les noves necessitats i s’adequa al creixement de la població dels últims anys.

Pel que fa al nombre de consultes, es passa de les 18 de l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer, a les 35 del nou centre. La cartera de serveis del centre inclou activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

D’altra banda, la modernització de les instal·lacions permetrà afrontar els nous reptes que representa el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària, reforçant el paper dels seus professionals amb un enfocament comunitari, que propiciï lluitar contra les desigualtats socials en salut, l’origen de moltes malalties cròniques.

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord va realitzar 137.198 visites l’any passat, 20.287 de les quals van ser de població pediàtrica (0-14 anys) i 4.712 d’atenció domiciliària. Per tipologia de professional, l’any passat va realitzar 87.350 visites de medicina de família i pediatria, 44.885 d’infermeria, 3.604 d’odontologia i 1.259 de treball social.