Reconeixement al talent de l’alumnat de L’Hospitalet: 27 mencions d’excel·lència a les PAU 2021

Un total de 27 alumnes —14 noies i 13 nois— de la ciutat van treure al juny una nota igual o superior a 9 en la selectivitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després del curs i els nervis dels exàmens, arriba el moment del reconèixer tot l’esforç fet. L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit avui al Centre Cultural Barradas l’acte de reconeixement als 27 alumnes de L’Hospitalet que han tret una nota igual o superior al 9 en les proves d’accés universitari (PAU) que es van fer al juny. A l’acte també hi han assistit el regidor d’Educació, David Quirós, i la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa.

Enguany, 27 alumnes de la ciutat —14 noies i 13 nois— han superat aquesta nota. Els centres de la ciutat amb millors notes a les PAU han estat l’escola concertada Joan XXIII, de Bellvitge, amb cinc alumnes per sobre del 9, i l’Institut Vilumara, del Centre, amb tres alumnes. “Com a alcaldessa de L’Hospitalet, ciutat amb un fort compromís amb l’educació, em sento molt orgullosa de tenir 27 estudiants com vosaltres, joves preuniversitaris de gran talent i amb moltes capacitats. Les vostres notes són el resultat, amb l’ajut dels vostres professors i de les vostres famílies, del vostre esforç i sacrifici, però aquest triomf és vostre. És el reconeixement a la feina ben feta”, els ha comentat l’alcaldessa als joves alumnes.  

Han intervingut en representació dels estudiants, Elena Tejero, de l’Institut Vilumara que, amb un 9,7 ha obtingut la millor nota. També ha parlat  Marina Torres, en representació del Joan XXIII, escola que ha tingut cinc estudiants per sobre del 9. 

L’acte s’ha desenvolupat seguint les mesures de prevenció i el control d’aforament vigents davant la Covid-19. 

Abans d’aquest acte, l’alcaldessa i el regidor d’Educació David Quirós han mantingut una interessant videoconferència amb estudiants de la ciutat que fa uns anys, als cursos 2016 i 2017, van rebre aquest reconeixement. Ha estat un emotiu retrobament amb els alumnes en el qual l’alcaldessa ha volgut seguir la seva evolució i ha pogut comprovar com tots ells estan tirant endavant els seus reptes acadèmics amb molt bones notes. Fins i tot alguns d’ells, estudiants de medicina, per exemple, estan preparant el MIR o el darrer curs de la carrera. L’alcaldessa, en un moment de la conversa, els ha animat a especialitzar-se en pediatria, atès el dèficit de pediatres que té la nostra societat.  

Altres d’aquests estudiants s’han llicenciat en químiques, enginyeria física, periodisme, dret o ESADE, com un dels antics estudiants que ja és el responsable de màrqueting d’una empresa líder del sector de vendes. La trobada telemàtica també ha comptat amb la presència d’un alumne d’Erasmus que està cursant el darrer curs de matemàtiques a Finlàndia i d’una alumna molt il·lusionada que després de llicenciar-se en dret, en la modalitat de relacions internacionals, comença les seves pràctiques a ACNUR. Tots ells han expressat la seva satisfacció per tornar a retrobar-se, encara que de forma telemàtica, uns anys després. I tots ells han estat d’acord quan un d’ells ha pronunciat la frase que resumeix a la perfecció la seva trajectòria acadèmica: “No copiïs el llibre, escriu el teu propi llibre”.