Llum verda a l’ampliació dels hospitals de Can Ruti i Bellvitge

Els dos edificis, que es construiran amb un sistema prefabricat, sumaran 216 llits d'UCI

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Catalunya ha emès aquest dimarts un informe favorable sobre dos projectes per ampliar els hospitals Germans Trias i Pujol, a Badalona, i de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, amb dos edificis polivalents, “per raons d’urgència i d’interès públic excepcional”. Els dos projectes, que impulsa el Departament de Salut, sumaran 216 nous llits d’UCI.

A Can Ruti es farà un nou edifici de cinc plantes amb ús sanitari-assistencial en el pati pavimentat al sud de l’edifici principal, davant l’aparcament. Es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima de 108 llits d’UCI i una superfície útil d’uns 2.539 m². La superfície total construïda serà de 5.105 m².

La Comissió també ha informat favorablement a la construcció d’un edifici polivalent al recinte de l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’un nou edifici “pulmó”, que permet múltiples funcionalitats per atendre la incertesa que provoca l’evolució de la covid-19 i per a la normalització del servei després de la pandèmia. Es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima per 108 llits d’UCI i una superfície útil de 3.027,46 m².

El nou edifici s’emplaçarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut de Bellvitge a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ocuparà part del terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcament de vehicles. El nou edifici es disposarà perpendicular a la façana de l’Edifici Tècnic Quirúrgic existent, i hi connectarà amb una passera elevada a nivell de la planta segona.