Dimecres, 22 de gener de 2025
És notícia

La hipersexualització femenina com a violència de gènere implícita

Avatar photo

La hipersexualització és una forma de violència masclista molt present a la nostra societat que redueix el valor de les dones, les noies i les nenes al seu atractiu sexual, convertint-les en objectes i infravalorant la resta de les seves qualitats i capacitats. Per reflexionar sobre aquesta temàtica, l’Ajuntament de Sant Boi organitza per al pròxim dimecres, dia 29 de novembre, la jornada ‘Dictadura de la imatge, violència estètica i hipersexualització’.

La celebració de la jornada coincideix en el temps amb la difusió de la campanya #CossosLliuresdHipersexualitzacio, llançada a la ciutat al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones amb l’objectiu de sensibilitzar en relació amb aquest tipus de violència i conscienciar sobre les conseqüències nefastes que pot tenir en la salut psicològica i física de les dones. La campanya, que un inclou aquest vídeo, posa el focus especialment en la hipersexualització de les nenes.

La jornada tindrà lloc a Cal Ninyo de 9.30 a 13 hores i s’adreça a professionals, entitats i institucions que treballen en l’abordatge de les violències. Inclou la conferència ‘Habitar els cossos, combatre de la pressió estètica!, a càrrec de la psicòloga, educadora social i formadora Anna Jeremies, coautora de la guia ‘Som Massa: Grassofòbia en l’àmbit educatiu’.

Posteriorment està prevista una taula d’experiències en què participaran la periodista Núria Valero Vancells, l’especialista en educació cinematogràfica i pedagogia de la imatge des d’una perspectiva feminista Raquel Marques (Drac Màgic) i la psicòloga clínica Isabel Busquets Rams (Amalgama7).

La hipersexualització afecta tots els grups d’edat i està en molts espais de la nostra vida: la publicitat, la moda, la televisió, el cinema, els videojocs… Alguns exemples són: difondre imatges de dones i nenes amb postures o expressions sensuals, utilitzar els seus cossos com a reclam, associar l’empoderament de les dones i les noies a l’atractiu sexual o delimitar l’accés de dones a llocs de treball en funció de la seva aparença estètica.

Aquesta forma de violència perjudica l’autoestima de les dones, les noies i les nenes i perpetua estereotips de gènere i sexistes. Per aquest motiu, és important promoure conductes saludables i igualitàries en relació amb les relacions psicoafectives i el sexe.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tot a punt per a la XIV Passafred de Blanes

Notícia següent

Presenten una plataforma en línia que permet la formació dels pagesos

Notícies relacionades