Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Granollers amplia la xarxa d’itineraris de bicicletes amb un nou carril bici

Avatar photo

Aquest dimarts 21 de novembre comencen les obres del nou carril bici de l’avinguda Estació del Nord i el carrer de Torras i Bages, entre els carrers de Joanot Martorell i Ponent. Un nou itinerari per a bicicletes que unirà el centre de la ciutat amb l’estació de tren de Granollers-Canovelles, amb l’itinerari pedalable de la carretera de Lliçà (BV-1432), amb els barris de Terra Alta i Can Gili, i amb les zones industrials del riu Congost.

L’actuació, que contribueix a crear un nou eix de connexió dels diferents itineraris pedalables existents, reforça l’aposta de ciutat per crear una xarxa pedalable que ja es va iniciar amb el carril bici del carrer Girona i que tindrà continuïtat amb el previst a l’avinguda de Sant Esteve.

El nou carril bici unirà l’estació de Granollers-Canovelles amb el centre de la ciutat, per l’avinguda Estació del Nord, la rotonda del passeig Conca del Besòs, la plaça de la Constitució i el carrer de Torras i Bages, fins al carrer de Ponent. En la major part del recorregut serà unidireccional excepte en el tram de l’avinguda de l’Estació del Nord, que serà de doble sentit pel costat sud.

Aquest itinerari pedalable facilita l’accés en bicicleta a les escoles Ponent, Jardí i Educem, i a l’institut Marta Estrada. D’aquesta manera, s’afavoreixen els entorns escolars segurs i saludables, així com la mobilitat sostenible, les zones de baixes emissions i el transport intermodal a la ciutat.

Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i mig, començaran a la plaça de la Constitució i és previst que s’executin en diferents fases:

  • Fase 1. Del 21 de novembre al 5 de desembre. S’actuarà a la plaça de la Constitució i sobre el pont del riu Congost.

  • Fase 2. De l’11 de desembre al 7 de gener. Els treballs es concentraran a l’avinguda de l’Estació del Nord, al pont i a les illetes de la rotonda del passeig Conca del Besòs.

  • Fase 3. Del 8 de gener al 9 de febrer. S’actuarà sobre la rotonda del passeig Conca del Besòs.

  • Fase 4. Fins a principis de març. Es farà el tram del carrer de Torras i Bages i altres treballs d’asfaltatge, senyalització, abalisament i acabats.

Afectacions als serveis i a la mobilitat

Durant les obres s’intentarà que les afectacions dels serveis i la circulació siguin les mínimes. Així, s’aprofitarà el pont de la Puríssima per fer la senyalització horitzontal dels primers trams del carril. I un cop pintat, es desplaçaran les parades de bus del carrer de Torras i Bages i de la plaça de la Constitució cap al pont sobre el riu Congost. També s’haurà de desplaçar la parada de taxis i es retiraran els contenidors de l’avinguda de l’Estació del Nord i del carrer de Torras i Bages. Pel que fa al darrer tram, les obres de pavimentació del carrer de Torras i Bages s’intentaran fer en dissabte o el 12 de febrer, que és un dia festiu a les escoles, per minimitzar les afectacions en la mesura del possible.

Foment de la mobilitat sostenible

Aquesta actuació forma part d’un conjunt de mesures que s’estan fent a la ciutat d’acord amb la nova normativa de la Unió Europea i la Llei de Canvi Climàtic estatal. Així, el nou carril bici suposa la creació d’un gran eix que connecta diferents itineraris pedalables amb l’estació de tren de Granollers-Canovelles i el centre de la ciutat, que contribueix a fomentar la mobilitat sostenible i el transport intermodal, així com els entorns escolars segurs i saludables i les zones de baixes emissions.

L’empresa Construccions Deumal, SA serà l’encarregada de dur a terme les obres amb un pressupost de prop de 325.000 euros i una superfície d’actuació d’11.698 metres quadrats. Aquest projecte està cofinançat pel Programa d’ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea NextGeneration EU, i forma part del Projecte Granollers aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight − four =

Notícia anterior

Neix el marteloscopi de Beixalís, un laboratori a cel obert a La Massana

Notícia següent

La Fundació Pere Badia de Torredembarra rep una subvenció de 9.300 €

Notícies relacionades