Granollers acollirà el 2024 la biennal d’art contemporani Manifesta

La 15a edició se celebrarà a Barcelona i a deu ciutats de l'àrea metropolitana

Josep Mayoral ha informat, en una roda de premsa, que Granollers acollirà la biennal d’art Manifesta el 2024.

Granollers acollirà la biennal d’art europea Manifesta el 2024 juntament amb deu ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, El Prat de Llobregat, Cornellà, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Mataró.

Manifesta és un festival itinerant, que cada dos anys canvia d’ubicació. L’edició d’enguany s’ha celebrat a Marsella, tot i la pandèmia de la Covid-19, i el 2022 se celebrarà a Pristina (Kosovo). El 2024 se celebrarà per primer cop a Catalunya; després d’edicions anteriors a Sant Sebastià (2004) i Múrcia (2010). La propera edició serà descentralitzada i el festival s’estendrà més enllà dels actes celebrats a la capital catalana.

Manifesta suposarà «un gran impuls als artistes contemporanis i a la dinamització de l’art i la creativitat a la ciutat» ha destacat Josep Mayoral. L’alcalde ha mencionat que després que la ciutat aculli el 2021 el Mundial femení d’handbol, Manifesta implicarà ja des del gener, un revulsiu a la ciutat amb la preparació de la biennal que acollirà tres mesos d’exposicions, seminaris, activitats i debats al voltant de la cultura i l’art contemporani.

Manifesta 15 tindrà un pressupost aproximat de sis milions d’euros, i de moment compta amb el suport de tots els ajuntaments involucrats, la Diputació de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Generalitat.